• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Zaštititi poplavljene od šefova, dok se ne snađu"

Izvor Beta

Komitetu pravnika za ljudska prava (Jukom) obratilo se za pomoć više radnika iz poplavljenih područja u Srbiji, od kojih poslodavci zahtevaju da dolaze na posao uprkos nesreći koja im se dogodila.

Kako je rečeno agenciji Beta u Jukomu, probleme su prijavili zaposleni kako u privatnom, tako i u javnom sektoru, a najdrastičniji je primer zaposlenog u jednoj zdravstvenoj ustanovi koji mora da radi, iako mu je kuća potpuno potopljena.

U Jukomu kažu da poslodavci ne znaju kako da postupe u vanrednim situacijama koje traju duže od pet do sedam dana, koliko po zakonu traje plaćeno odsustvo, i apeluju na Ministarstvo za rad i nadležne institucije da izdaju jasna uputstva za postupanje prema zaposlenima iz poplavljenih područja.

"Za ove građane ne postoji pravna izvesnost u pogledu posledica po njihova prava iz radnopravnih odnosa. Oni takođe navode da su se obraćali kriznim štabovima, ali da do danas nije stigla jasna poruka, te je njihov radnopravni status ugrožen", navodi se u saopštenju Jukoma.

Komitet pravnika za ljudska prava pozvao je građane kojima je potrebna pravna pomoć da im se obrate svakog radnog dana od 10 do 17 časova, na telefon 011/3344425.

Komentari 4

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

NOVA SITUACIJA

MISLIM DA CE JEDAN OD NJIH DVOJICE "GORE" , SIGURNO RECI: "PA, KO IM JE KRIV STO SU POPLAVLJENI"

Leo

Jos i otkaze da im uruce i da jad bude kompletan!

niksic

Zamislite da trazite zenu i djecu, ne znate jesu zivi, a sef oce da vam da otkaz u firmi... Pa prevrsilo svaku mjeru... Kao da ce firma propasti bez vas, ma nek i propane

special image