• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Premijer: Zapošljavanje i investicije u fokusu

Izvor Tanjug

Premijer Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da će zapošljavanje i otvaranje radnih mesta biti prioritet u narednom periodu i da država stvara zakonske okvire kako bi bila najprivlačnija zemlja za investitore u regionu.

"Prioritet u narednom periodu biće otvaranje radnih mesta i zapošljavanje ljudi, tome ćemo se posvetiti i to će biti najvažnije vesti koje će dolaziti iz Srbije", rekao je Vučić na potpisivanju Protokola o preuzimanju objekta između multinacionalne kompanije Luvata.

Premijer je naglasio da je najvažniji zadatak države da se bori za radna mesta, da se stvore najbolji uslovi za investicije i da budemo najkonkurentniji u odnosu na zemlje u regionu.

Prema njegovim rečima, Srbija se opredelila da napravi programe i planove u tom smislu i da stvara zakonski okvir koji će to omogućiti.

On je podsetio da će od 1. jula važiti nove poreske olakšice, po kojima će država plaćati poreze i doprinose za 75 od 100 zaposlenih, kako bi se podsticalo zapošljavanje, ali i priliv stranih investicija.

Vučić je tako rekao da očekuje da Luvata u Sremskoj Mitrovici zaposli ne samo 200 ljudi, kako je planirano, nego i do 800, a da za godinu, godinu i po dana  nezaposlenost u Sremskoj Mitrovici sa 20,6 odsto padne na ispod 15 procenata.

"To bi bio veliki rezultat za Sremsku Mitrovicu", rekao je Vučić i dodao da očekuje da se i u celoj zemlji, u narednom periodu, smanji nezaposlenost, ističući da to umnogome zavisi i od lokalnog rukovodstva.

Govoreći o Sremskoj Mitrovici, Vučić je rekao da što se farbike "Mitros" tiče, mogu da računaju na pomoć države kako bi se rešio problem te fabrike.

On je dodao da je Srbija dobro mesto za ulaganje, da veruje da će to prepoznati i drugi investitori, a partnerima poručio da im želi dobar profit, ali i velike plate za sve zaposlene.

Multinacionalna kompanija Luvata, koja se bavi izradom delova za automobilsku i građevinsku industriju, preuzela je danas prostorije fabrike MIV 2 invest u Sremskoj Mitrovici, u kojoj će tokom ove i naredne godine biti zaposleno 200 ljudi.

Kompanija Luvata deo je Nordik kapital grupe, sa sadištem u Londonu, ima fabrike na većini kontinenata širom sveta i proizvodi toplotne izmenjivače koji se koriste u automobilskoj i građevinskoj industriji.

Površina hale u Sremskoj Mitrovici je 7.000 metara kvadratnih.

Predsednik Vlade Srbije obišao je kasnije deo Savskog keja, gde je sprovedena odbrana od poplava Sremske Mitrovice, nakon čega se u prostorijama Vodoprivrednog preduzeća "Sava" sastao sa  članovima Štaba za vanredne situacije.

Komentari 6

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Prevareni gradjanin

Zaposljavanje, kako ne... Evo vec 6 meseci cekam saglasnost Vlade da se zaposlim, dok za to vreme na tom istom mestu radi nestrucno lice... Treba li da napomenem da sam ja izabran na konkursu, ali ne mogu da pocnem zato sto je Vlada sve stopirala, a drugi kandidat dobio novi ugovor do okoncanja konkursa. Apsurd! Nema zaposljavanja al ipak radi neko, pa jos je taj neko i nestrucan.

filip must play

@Prevareni gradjanin Možda je nestručan, u stvari ubeđen sam da jeste, ali je zato član SNS, kao što ih i ovde u Kragujevcu zapošljavaju, odjednom se zaboravilo obećanje da nema stranačkog zapošljavanja itd itd... E moj naivni narode, kome sve veruješ

Petar

za jedno dve godine bice puno bolji zivot u Srbiji , Vucic radi 25 sati dnevno , samo da izdrzi ovaj tempo . Neka mu je Bog u pomoci .

special image