• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ministarka: Štete u agraru manje od očekivanih

Izvor Beta

Ministarka pojoprivrede i zaštite životne sredine Snežana Bogosavljević Bošković izjavila je danas u Šapcu da su prema preliminarnim porocenama štete od poplava u poljoprivredi znatno manje od očekivanih.

"Štete u poljoprivredi su daleko manje od prvih procena, ali tačan iznos još nemamo, jer i dalje stižu informacije sa terena", kazala je ministarka poljoprivrede.

Prema njenim rečima, poljoprivrednici će urgentno biti snabdeveni repromaterijalom za setvu - seme, đubrivo i gorivo, a stručne sluzbe će ih informisati o tome koje je sorte sada najbolje sejati.

Trenutno se radi hemijska analiza površina koje su bile pod vodom, kako bi se utvrdilo eventualno zagađenje i na odgovarajući način zaštitila proizvodnja, navela je Bogosavljević Bošković.

Ministarka poljoprivrede je dodala da će se nakon pomoći ratarima, pomoći i voćarima koji su pogođeni u poplavama, kao i stočnoj proizvodnji, gde, kako je navela, nisu toliko veliki gubici.

Šef štaba za vanredne situacije Šapca Boban Birmančević rekao je da su u tom gradu najveću štetu pretrpela privredna društva, precizirajući da je u 16 preduzeća prijavljena šteta od 129,5 miliona dinara.

"U poljoprivredi smo imali poplavu na 18.000 hektara, od čega je na 3.700 hektara šteta 100 odsto. U stočarstvu je šteta 2,5 miliona dinara, a srećom u voćarstvu su štete minimalne, a najviše štete imali su mladi zasadi maline", kazao je on.

Štab za vanredne situacije Šapca pozvao je poljoprivrednike koji žele ponovo da preseju njive, da se jave i dobiju pomoć za setvu.

(

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Čačak

Kako mi izgleda za koji dan bićemo obavešteni da poplava nije ni bilo!Po mom Čačku,Baluzi,Stančićima,Konjevićima,Katrzi ima domaćinstava koja su ostala bez njiva i useva!Jadno i bedno ministarko!

special image