• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ugovor ruske železnice i novosadskog ZGOP-a

Izvor Tanjug

Kompanija "RŽD Inetrnešnl" ,zadužena za realizaciju ruskog kredita za modernizaciju železnice u Srbiji, i preduzeće "ZGOP" Novi Sad, potpisali su podizvođački ugovor o izgradnji železničke infrastrukture

Novosadski "ZGOP" je još pre mesec dana formirao svoj projektni tim, a nakon potpisivanja ugovora na gradilištu nove pančevačke pruge radiće oko pedesetak radnika ove kompanije, kao i sva njihova raspoloživa mehanizacija.

Na taj način nastavlja se angažovanje domaće privrede na projektu modernizacije "Železnica Srbije" (ŽS) iz ruskog državnog kredita ukupne vrednosti od 800 miliona dolara, navodi se u saopštenju Medija centra ŽS.

Rekonstrukcija, izgradnja i modernizacija drugog železničkog koloseka na deonici Pančevački most - Pančevo Glavna, na železničkoj magistrali Beograd Centar - Pančevo Glavna - Vršac - državna granica sa Rumunijom, prvi je projekat iz ruskog državnog kredita za modernizaciju srpskih železnica, koji je počeo da se realizuje 25. marta ove godine.

Projekat obuhvata rekonstrukciju postojećeg koloseka i izgradnju i elektrifikaciju novog, drugog koloseka na deonici Pančevački most - Pančevo Glavna, dugoj 15 kilometara, kao i uređenje železničke infrastrukture duž ove trase.

Vrednost posla je oko 91 milion dolara, od čega se oko 78 miliona dolara obezbeđuje iz ruskog kredita, a oko 13 miliona dolara, odnosno 15 odsto vrednosti kredita obezbedila je na ime učešća država Srbija. Predviđeno je da radovi traju 960 dana.

Izvođač radova je ruska kompanija "RŽD Internešnl", a pre "ZGOP-a", kao podizvođač je angažovana i domaća firma "Energoprojekt Niskogradnja" za izvođenje zemljanih radova na modernizaciji pančevačke pruge.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image