• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EPS: Nema sukoba Markovića i Obradovića

Izvor Tanjug

Poslovodstvo EPS-a negiralo je danas da postoji sukob između predsednika Nadzornog odbora te kompanije Ace Markovića i v.d. direktora Aleksandra Obradovića.

Kako je navedeno, do Markovićevog preseljanja u Balkansku 13 došlo je  "radi bolje koordinacije rada poslovodstva i Nadzornog odbora".

Marković je, naime, preseljen u prostorije gde se nalazi i kancelarija Obradovića, što su neki beogradski mediji protumačili kao sukob Markovića i Obradovića oko poslovnih prioriteta EPS-a.

"U cilju planirane reorganizacije mesta sedenja u celom sistemu EPS-a, predsednik Nadzornog odbora EPS-a zadržao je sva prava koja mu po zakonu i Statutu EPS-a pripadaju", navode iz EPS-a.

Precizira se, međutim, da su, zbog racionalizacije prostora i troškova, Markoviću uskraćene privilegije poput tri kancelarije, dva službena automobila, platne kartice i ostalog na šta po svojoj funkciji nema pravo.

Beogradski mediji objavili su ranije da je Marković, odlukom v.d. generalnog direktora Obradovića, premešten iz veće u manju kancelariju, dok je stručna služba koja je radila za njega rasformirana.

Prvi razlog za takav potez, kako je protumačeno, "je to što njih dvojica imaju različite poglede na poslovnu politiku preduzeća, kao i da je to samo jedan od nekoliko sukoba koji u EPS-u tinjaju izmedu čelnika preduzeća, u ovom slučaju predstavnika SNS-a i SPS-a, ali da postoje i sukobi između rukovodilaca koje su postavile različite interesne grupe u SNS-u."

Marković je, kako se navodi, "i veliki protivnik razbijanja EPS-a i zato je "trn u oku" zastupnicima ideje da ta kompanija treba da bude privatizovana. Stoga bi mnogi koji su za to voleli da "mu vide leđa" ili da bar delimično bude razvlašćen.

"Sve ovo što se dešava predstavlja uvertiru za privatizaciju kompanije, a cilj Obradovića je da eliminiše uticaj Markovića i Nadzornog odbora EPS-a, odnosno da se ingerencije tog tela i njegovog predsednika svedu na nivo koji je imao nekadašnji upravni odbor", tvrde beogradski mediji.

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Coa

Nije taj Aca Marković cvećka nije hteo da zapošljava mlade i stručne ljude treba ga ukloniti iz eps-a !

special image