• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Krstić: Rebalans budžeta u julu

Izvor MONDO/Agencije

Ministar finansija Srbije Lazar Krstić najavio je danas da će rebalanas republičkog budžeta Skupština Srbije usvojiti najkasnije do 25. jula. Krstić najavljuje i razračun sa trgovcima duvana i cigareta na crno.

Krstić je, na regionalnom Samitu ministara finansija i guvernera u Bečićima, rekao da nedavne razorne poplave ne menjaju plan fiskalne konsolidacije.

On je naveo da još nisu poznata sva rešenja u rebalansu budžeta jer se koordinisano radi nekoliko mera, dodavši da će na rebalans uticati i procena štete od poplava, kao i koliko će sanacuja šteta koštati budžet.

Prema njegovim rečima, štete od poplava koje su zadesile Srbiju još nisu u potpunosti sagledane.

"Okršaj sa ilegalnim trgovcima duvana"

Krstić očekuje da će izmene i dopune Zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji biti u usvojene u parlamentu u narednih nekoliko nedelja, što će pomoći u suzbijanju sive ekonomije i povećati prihode u budžetu. "Zakon predviđa rigidne mere za one koji se bave nelegalnim prometom duvana, ali i za one registrovane koji u promet stavljaju cigarete bez markica", rekao je Krstić.

 Krstić je potvrdio da je odloženo smanjenje zarada u javnom sektoru dok se ne pripreme druge mere kao što je uvođenje platnih razreda.

On je istakao da će u smanjenje zarada u javnom sektoru biti urađeno tako da ne budu pogođeni oni sa najmanjim primanjima, odnosno da neće biti smanjivane plate onima koji primaju minimalne zarade.

Na pitanje novinara da li je u planu smanjenje penzija, on je kazao da vlada ne planira da odstupi od onoga što je najavljeno u ekspozeu premijera Srbije kad je rečeno da penzije neće biti smanjivane,

"Biće učinjeno sve da se ne smanjuju primanja penzionera", rekao je ministar finansija.

On je kazao i da nije planirano uvođenje posebnog poreza na primanja svih zaposlenih u Srbiji kako bi se prikupio novac za sanaciju šteta od poplava.

Krstić je naveo da će za sređivanje stanja u javnim finansijama biti značajne mere koje su planirane da sprovodi poreska uprava u suzbijanju sive ekonomije, kao i sređivanje stanja u javnim preduzećima.

Cilj Vlade Srbije, prema njegovim rečima, jeste da u narednom period preduzme mere kako bi se povećala zaposlenost i pojednostavili uslovi poslovanja.

"Da bi se obezbedile stabilne javne finansije i privredni rast biće potrebna kombinacija finansijske discipline, mera monetarne politike i strukturnih reformi", rekao je Krstić.

Samit ministara finansija i guvernera pod nazivom "Finansijska budućnost regiona" održava se u organizuji beogradskog nedeljnika NIN.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image