• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EPS nije tražio višu cenu struje

Izvor Tanjug

Zamenik generalnog direktora Elektroprivrede Srbije Životije Jovanović izjavio je danas da EPS nije podneo zahtev za povećanje cene struje, "a ako to bude morao, konsultovaće Vladu".

"Procenićemo da li je to nužno, ali u svakom slučaju EPS-u će biti potrebno novca jer, sada posle poplava, proizvodnja neće biti kako smo planirali, a osim toga imamo i deficit u naplati potrošnje", rekao je Jovanović za Tanjug.

U Srbiji se sada električna energija naplaćuje u proseku 86 odsto od fakturiranog iznosa, što je nedovoljno da EPS normalno posluje, objasnio je on.

Jovanović je rekao da će EPS upotrebiti sva zakonski raspoloživa sredstva da poveća naplatu utrošene energije.

"Drugi važan cilj nam je da u uslovima ekonomske krize za EPS, smanjimo gubitke električne energije u distributivnoj mreži, tehničke a pre svega tehničko-komercijalne gubitke sa posebnim akcentom na nezakonito korišćenje električne enrgije, krađu, koja je u poslednje vreme uzela maha", istakao je zamenik generalnog direktora EPS-a.

On je napomenuo da gotovo četvrtina električne energije koja odlazi na gubitke je posledica krađe.

"Smanjenje gubitaka i krađe struje je važan resurs za EPS i moramo ga maksimalno smanjiti", zaključio je Jovanović.

Tagovi

Komentari 3

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Bugi lvanov

Nepobitno je da je stquja roba,koju platiti se mora,ali kao hleb toliko tu je PDV,I DRUGI NAMETI,A KAMATA NA KAMATI G. IZ ESA,PO USTAVU LI JE.Konforna metoda zamenite linearnm,krađe vi zaustavite,direktore smanjite niste švajcarci,no po primanja da. Pozajmice pa da i potrošači su krivi,ali -14%. Počistite i vaše avlije.

Aleksandar

Eps nas kao potrošače i sirotinju godinama pljačka njima nikad nadavati i ono što nisi potrošijo moraš da platiš valjda toje od uvek bilo koliko potrošiš toliko platiš sadsu počeli da rade ovako na mesečnu potrošnju koju potrošim struje oni u distrbuciji dodaju na tu potrošnju 10 kilovata zašto to sam rade tosu od skoro počeli da rade znali to ko dami kaže ali toje samo lopovluk ovog iznemoglog naroda strašno i sramota krajnji bezobrazluk u ovoj državi

padasunce

Pa da, najbolje je gubitke nadoknaditi poskupljenjem, da uzmete od nas koji "imamo", posto vi nemate.

special image