• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vujović: Privatizacija Telekoma izvesna

Izvor Tanjug

Ministar privrede Dušan Vujović izjavio je da će vlada nastojati da ne smanjuje penzije, ali i da sa druge strane moraju da se smanje troškovi i poveća efikasnost poslovanja u javnim preduzećima. Kaže da je privatizacija Telekom izvesna.

Vujović je za Dnevnik RTS najavio donošenje zakona o stečaju, privatizaciji i podsticajima u julu i naveo da je privatizacija "Telekoma" izvesna.

"Ovi zakoni, pre svega zakoni o privatizaciji i stečaju, omogućiće nam da otvorimo kutiju sa 170 preduzeća koja se nalaze u restruktuiranju i koja godinama čekaju razrešenje.

Zakoni će ponuditi mnogo brže, efikasnije, transparentnije procedure, razrešenje, bilo da se ide u privatizaciju bilo da se ide u stečaj", objasnio je Vujović

Upitan da li će do kraja godine biti rešena sudbina preduzeća u restrukturiranju, ministar je precizirao da je plan da se sa svim preduzećima u proces uđe do kraja godine, a dokle će se stići u tom procesu zavisi pre svega od sprovođenja Zakona o privatizaciji i stečaju.

Kada je reč o eventualnom smanjivanju plata i penzija u Srbiji, Vujović je objasnio da će vlada učiniti sve kako bi minimizirala negativne socijalne efekte.

"Moj cilj je da minimiziram potrebu sečenja penzija i plata, time što ćemo u javnim preduzećima naći polja gde je moguće uštedeti, gde je moguće u stotinama miliona evra ostvariti pozitivne efekte na budžet i to trajne efekte, koji će umanjiti bolne poteze", rekao je Vujović.

Prema njegovim rečima, u većini javnih preduzeća postoji veliki prostor za smanjenje deficita, odnosno za smanjenje troškova.

Ministar nije neposredno odgovorio na pitanje da li je recesija u Srbiji izvesna, naglasivši da očekuje oživljavanje privrede početkom realizacije investicija o kojima se trenutno razgovara.

"Ovde nisu decenije u pitanju, ovde su u pitanju nedelje i meseci. Investitori shvataju da smo krenuli odlučno u promenu privrednog ambijenta. Investitori pokazuju interes. Od nas zavisi kojom ćemo brzinom uspeti na osnovu novih zakona da se pripremimo. Obično pripremne radnje su memorandumi o razumevanju sa tim investitorima i brzo dolaženje do mogućnosti da oni naprave svoju ponudu", kazao je Vujović, preciziravši da do kraja godine očekuje zaključivanje četiri ili pet "krupnih poslova".

Komentari 3

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Knin

U filmu tezina lanaca Vujovic se pominje kao jedan od 17 ekonomskih ubica (G17+) koji su napali Srbiju poslje 5. Oktobra. Sada zavrsava posao. Crno nam se pise.

nema te mozga

treba da vas je sramota,prodajete telekom da bi imali da kupite diplome?

xy

Zašto Telekom, kad donosi profit? Samo če poskupiti telefon. Jadna država.

special image