• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prosečni mesečni prihodi u Srbiji 56.414 dinara

Izvor Beta

U Srbiji su prosečni mesečni prihodi, u prvom kvartalu ove godine, iznosili 56.414 dinara, od čega 95,9 odsto čine prihodi u novcu, a 4,1 odsto prihodi u naturi.

Najveći udeo imaju prihodi iz redovnog radnog odnosa - 47,8 odsto, penzije - 31,5 odsto, a ostala primanja od socijalnog osiguranja 4,4 odsto i naturalna potrošnja 4,1 odsto, saopštio je danas Republički zavod za statistiku (RZS).

Izdaci za ličnu potrošnju domaćinstava u Srbiji iznose 55.240 dinara, od čega najveći udeo čine hrana i bezalkoholna pića - 37,1 odsto, dok stanovanje, voda, električna energija, gas i ostala goriva čine 17,3 odsto potrošnje.

Izdaci za transport čine 9,7 odsto, odeću i obuću 5,4 odsto, ostali lični predmeti i ostale usluge 5,1 odsto, alkoholna pića i duvan 4,8 odsto i komunikacije 4,7 odsto.

RZS je podatke o prihodima, rashodima i potrošnji domaćinstava objavio na osnovu Ankete o potrošnji domaćinstava sprovedene u prvom kvartalu 2014. godine, u kojoj je učestvovalo 1.511 domaćinstava.

Tagovi

Komentari 13

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

sashko69

Ja stvarno ne mogu da razumem na osnovu kojih plata je ovoliki prosek, pa čak i ako se radi o bruto iznosu. 90% ljudi iz mog okruženja ima platu ili penziju ispod 30.000, odakle sad ovolika cifra?!

Mila

Kakva je ovo statistika?!

Dusan

Voleo bi da se objavi kolika je plata ovima iz zavoda za statistiku i da li oni spadaju u one koi ovaj prosek prave. Sramota bre da se o ovome ista progovori jer vecina u ovoj zemlji gladuje ili ti ima 20 do 25 hiljada platu. Sve je ovo velika bruka.

special image