• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poziv vladi da odustane od smanjenja plata

Savez samostalih sindikata Srbije pozdravio je najavu Vlade Srbije da do oktobra odloži smanjenje plata od 10 odsto zaposlenima u državnoj upravi i javnim preduzećima i istovremeno je pozvao da trajno odustane od te namere.

 Savez samostalnih sindikata pozvao vladu da odustane od smanjenja plata Izvor: Petar Stojanović, MONDO

Izvor: Petar Stojanović, MONDO

U saopštenju Sindikata navodi se da je upućen poziv Vladi da trajno odustane od namere da smanji ionako niske zarade, kao i da odmah ukine solidarni porez, jer se politika isključivog "stezanja kaiša" u svetu pokazala kao pogrešna.

Sindikat je takođe ukazao da najnoviji nacrt izmena i dopuna Zakona o radu, koji je pripremilo Ministarstvo rada nije usaglašen sa sindikatima i da kao takav nije prihvatljiv za Savez samostalnih sindikata Srbije.

Nacrt nije rezultat rada Radne grupe za izmene Zakona o radu ne odslikava ono zašta smo se zalagali i jasno rekli šta je ono što nikada nećemo prihvatiti, navodi se u saopštenju.

Sindikat ističe da su u novom tekstu samoinicijativno unete izmene koje sa sindikatima nisu usaglašene, iako je prema ranijem dogovoru sa premijerom Aleksandrom Vučićem, jasno utvrđen okvir za pregovaranje.

Zato je Savez samostalnih sindikata Srbije pozivao ministra rada Aleksandra Vulina da, u direktnom razgovoru s predstavnicima reprezentativnih sindikata, usaglasi stavove, kako bi se došlo do rešenja koje će zadovoljiti sve strane.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image