• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Do kraja godine i prijem novca preko PayPala?

Izvor Tanjug

Uvođenje opcije prijema novca preko stranih institucija elektronskog novca za srpske rezidente, za šta postoje zakonski uslovi, moglo da se dogodi do kraja 2014. godine, ali to zavisi od Pej pala (PayPal), saopštila NBS.

Srpska centralna banka podsaeća da su Izmenama i dopunama Zakona o deviznom poslovanju iz 2012. stvorene pravne pretpostavke za poslovanje Pej pala u Srbiji i da nije potrebno dodatno menjati taj zakon.

"NBS je nekoliko puta do sada u javnosti i u direktnim kontaktima sa predstavnicima Pej pala iznosila stav da je uvođenje opcije prijema novca preko stranih institucija elektronskog novca u skladu sa srpskim zakonodavstvom, a očekivanja su da bi uvođenje te opcije za srpske rezidente moglo da se dogodi do kraja 2014. godine", navodi se u saopštenju.

To u ovom trenutku, kako se dodaje, zavisi pre svega od poslovne odluke Pej pala i vremenskog okvira njene tehničke realizacije.

 NBS podseća da je zakonskim izmenama iz 2012. godine omogućeno da rezidenti mogu obavljati platni promet sa inostranstvom i preko strane institucije elektronskog novca, radi plaćanja i naplate po osnovu elektronske kupoprodaje robe i usluga.

Pej pal je 10. aprila 2013. godine uveo za pravna lica i građane u Srbiji mogućnost obavljanja plaćanja prema inostranstvu (send opcija) radi kupovine robe i usluga, pri čemu je ostavio uvođenje opcije prijema novca (receive opcija) za neku od narednih faza svog razvoja u Srbiji.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image