• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pažljiva priprema prodaje "Telekoma"

Izvor Tanjug

Predsednik ekonomskog saveta SNS Milenko Dželetović i izvršni direktor za finansije "Telekoma" izjavio je danas da Vlada i njeni stručnjaci prave najracionalniji plan za prodaju tog preduzeća.

On je poručio da novac dobijen od prodaje "Telekoma" neće biti upotrebljen za "popunjavanje rupe u budžetu".

Dželatović je gostujući na Radio-televiziji Srbije rekao da prodaja "Telekoma" mora da bude dobro organizovana kako se ne bi ponovile greške iz prošlog tendera i podvlači da je prodaja tog preduzeća izvesna.

Tada je, kako je dodao, došlo do propusta u samoj organizaciji tendera i "Telekom" je izgubio strateškog partnera, ali i 800.000 korisnika.

"Vlada Srbije i njeni strucnjaci za telekomunikacije i ekonomisti prave najracionalniji plan, kao što je potencirao premijer Aleksandar Vučić, mnogo važnije gde će biti uložen novac", istakao je Dželetović, dodajući da je prodaja tog preduzeća veoma složen i kompleksan posao.

"Država loš gazda u javnim preduzećima"

Šef naprednjaka u Skupštini Srbije Zoran Baić izjavio je danas da su dosadašnja iskustva pokazala da je država loš gazda u javnim preduzćima i da je neophodno iznaći rešenja za njihovo bolje funkcionisanje. Među javnim preduzećima su najveći gubitaši, rekao je Babić.

 "Ako ne bude dobrih investicionih projekata koji će brzo generisati nova radna mesta i dati novi impuls izvoznim potencijalima, kako bismo mogli uredno da servisiramo narasli spoljni dug, onda ćemo zaista promašiti priču", nagalsio je on.

Na pitanje da li će u narednom periodu biti smanjene penzije, Dželetović je rekao da je to teško reći, podsećajući na "opredeljenost vlade i premijera da to bude poslednja mera u nizu mera fiskalne konsolidacije".

Zamenik šefa poslaničkog kluba Nove Srbije Dubravka Filipovski izjavila je da neka javna preduzeća na provom mestu Telekom, moraju biti privatizovana ali da taj novac ne sme ići u tekuću potrošnju kao do sada, već u ekonomski razvoj i oporavak.

"Treba pre svega privatizovati Telekom, vrlo je važno da do kraja jula usvojimo sistemske zakone o privatizaciji i stečaju, o planiranju i izgradnji i ostale koji su vrlo važni ne samo za privatizaciju već i za dalji prosperitet Srbije”, rekla je ona novinarima u parlamentu.

Prema njenim rečima, na pitanje privatizacije javnih preduzća ili eventualne reindustrijaliziacije odgovor moraju dati stručnjaci, radne grupe i vlada,

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Maksimilijan

Zar nije Vučić pre neku godinu najavio krivične prijave protiv onoga ko proda Telekom??

Joca

Kakvi ste slepci, ne mogu da verujem. Pa sjebali smo se ako nam sve tri mobilne kompanije budu strane, radice sta budu hteli, a onda cemo da placamo kao u 'Jevropi'. Zadrzati Telekom, moje misljenje.

special image