• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Krenuo remont natopljene opreme na kopu “Tamnava”

Izvor Tanjug

Na površinskom kopu "Tamnava-Zapadno polje" počeo je investicioni remont rotornog bagera "glodar 2000" i "odlagača 1", koji nije poplavljen, jer je lociran na najvišoj koti ovog kopa.

Kako je saopšteno iz Rudarskog basena "Kolubara", uporedo sa remontnim aktivnostima na bagerima, u toku su i aktivnosti na rekonstrukciji proizvodne linije.

Za remontne aktivnosti na bagerima i odlagačima zadužene su stručne službe ogranka "Metal".

Planirano je da radnici kopa "Tamnava-Zapadno polje" u tom periodu završe trase i osposobe tračne transportere i stanice, čime će dva proizvodna sistema za otkrivanje otkrivke na ovom kopu biti spremna i osposobljena za rad, navodi se u saopštenju.

Od kada su uključeni u rad, do majskih poplava, sistemi za proizvodnju otkrivke na ovom tamnavskom kopu bili su, kako navode u "Kolubari", najproduktivniji na kolubarinim ugljenokopima i poznati po proizvodnim rekordima koji su u prethodnom periodu beleženi.

Na površinskom kopu "Tamnava-Zapadno polje", najproduktivnijem kopu RB "Kolubara", u prošloj godini je proizvedeno 14,6 miliona tona uglja, što je polovina ukupno proizvedenih količina uglja na kolubarskim kopovima.

Na bazi uglja koji se proizvodi u RB "Kolubara", u termokapacitetima se proizvodi polovina električne energije, što ovaj proizvodni lanac čini osloncem elektroenergetske stabilnosti države, podseća se u saopštenju.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image