• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nemci favoriti Vlade za Telekom?

Izvor MONDO/Tanjug

"Dojče telekom "je zainteresovan za preuzimanje "Telekoma Srbija", piše današnji "Blic" i dodaje da je ta nemačka telekomunikaciona kompanija "favorit" srpske vlade.

Izvor lista kaže da je Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) zainteresovana je za ulazak u "Telekom Srbije", ali da je u Vladi Srbije "favorit" Dojče telekom koji posluje u 50 zemalja i zapošljava 230.000 ljudi.

"Dojče telekom je vlasnik telekomunikacionih kompanija u Hrvatskoj i Crnoj Gori. Pre dve nedelje je dao ponudu i za privatizaciju Telekoma Slovenije, pa je logična njegova namera da ulaskom u Srbiju zaokruži poslovanje na Balkanu", naveo je neimenovan sagovornik "Blica".

Isti izvor je istakao da bi Dojče telekom kupio većinski deo u Telekomu Srbija, dok je EBDR institucija koja je u Srbiji, do sada, kupovala manjinski udeo u kompanijama i bankama.


Plan je da se kupac Telekoma Srbija nađe do kraja godine, a procena je da bi se njegovom prodajom moglo dobiti najmanje 1,4 milijardi evra, na koliko je ta kompanija procenjena 2011. godine, piše "Blic".

Premijer Srbije Aleksandar Vučić je po povratku iz Nemačke u intervjuu za TV Prva izjavio da nije bilo reči o direktnoj prodaji Telekoma Nemcima. 

"Nismo razgovarali o pojedinačnim prodajama preduzeća. Pričali smo da sve mora biti transparentno. Ona insistira na konkurenciji, ne na dogovornoj ekonomiji", rekao je Vučić demantujući da je bilo razgovora o prodaji EPS, Dunav osiguranja, Telekoma...

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Kolega

Za desetak godina drzava Srbija nece postojati ni formalno, ako se nastavi ovom "logikom".

Војвода

Наравно кад је Меркел најбоља пријатељица Вучка.

special image