• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Reprogram duga za Infostan sklopilo 2.000 građana

Izvor Tanjug

Ugovor o priznanju duga i otplati na rate za neizmirene obaveze prema Infostanu u iznosu od 236,5 miliona dinara za prvih 20 dana potpisalo je 1.790 korisnika, saopštilo je danas beogradsko javno-komunalno preduzeće Infostan.

Najveći broj korisnika, njih 594, opredelio se za isplatu u celosti, prilikom čega im je otpisano 15 odsto duga.

Do sada je ukupno otpisano oko 11,5 miliona dinara duga i 28,9 miliona dinara kamate.

U saopštenju je istaknuto da će sve redovne platiše koje, počev od majskog računa u narednih šest meseci, plate obaveze sa obračunatim popustom od pet odsto, ostvariće dodatnih jedan odsto popusta, u ukupnom iznosu od šest procenata pri izdavanju narednih računa.

Svi koji u narednih šest meseci budu plaćali račune sa šest odsto popusta ostavruju pravo na dodatnih jedan odsto popusta, u ukupnom iznosu od sedam procenata, sve dok izmiruju obaveze do polovine meseca.

Reprogram mogu da dobiju fizička lica koja koji imaju dugovanja za stambeni prostor po pravosnažnim presudama i okončanim parnicama, po donetim sudskim rešenjima o dozvoli izvršenja ili zaključcima o izvršenju profesionalnih izvršitelja.

Takođe, svi koji imaju neplaćene tekuće obaveze za najmanje šest mesečnih računa za koje nije pokrenut postupak prinudne naplate, a zaključno sa obavezama za april 2014. godine, kao i oni koji su pristupili ranijim reprogramima, mogu pristupiti reprogramu.

Kako je precizirano, za plaćanje duga u celosti otpisuje se 15 odsto duga, dok se za plaćanje na tri rate otpisuje 12 odsto duga, za šest rata otpisuje se 10 odsto duga, dok se za plaćanje na 12 rata otpisuje pet procenata duga, po isplati rata.

Za plaćanje na više od 12 rata nije predviđen otpis.

Dug do 100.000 dinara moguće je platiti na maksimalno 24 mesečne rate, dug od 100.000 do 200.000 dinara na maksimalno 36 mesečnih rata, dok je za dug od preko 200.000 dinara maksimalan broj rata 60.

Za potpisivanje ugovora u junu potrebno je doneti poslednji račun, za pristup u julu uslov je plaćen majski račun, za pristup u avgustu uslov je plaćen majski i junski račun, dok je za pristup u septembru uslov plaćeni majski, junski i julski račun.

Rok za uplatu rata po ugovoru je svaki 15. u mesecu, pri čemu se moraju redovno plaćati i tekući mesečni računi. Od momenta potpisivanja ugovora prestaje da se obračunava kamata.

Korisnici koji žele da pristupe reprogramu, treba da dođu u radnu jedinicu na teritoriji opštine gde se stan nalazi, gde će im biti usaglašen dug, dok se sudska overa se obavlja u filijalama
"Infostana" na Voždovcu i Novom Beogradu, gde se stranke upućuju prema opštinskoj nadležnosti.

Zbog velikog interesovanja korisnika, sudska overa ugovora će se zakazivati svim korisnicima, kako se gužve ne bi stvarale na šalterima.

Rok za pristupanje reprogramu za korisnike koji su zbog neplaćenih 10, 11 i 12 meseci dobili opomenu pred utuženje je 25. jun nakon čega će Infostan u skladu sa zakonskim rokovima pokrenuti postupak prinudne naplate.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image