• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Autoput od Uba do Lajkovca do 30. novembra

Izvor Tanjug

Ministarstvo saobraćaja najavilo je da će autobput od Uba do Lajkovca na Koridoru 11 biti završen do 30. novembra ove godine.

Državni sekretar u tom ministarstvu Dejan Trifunović je rekao Tanjugu, posle sastanaka u Vladi Srbije sa predstavnicima Koridora Srbije i izvođača radova - Puteva Užice i Planuma, da je to drugi sastanak sa izvođačima radova, na kojem je iznet vrlo jasan stav države da se više neće tolerisati neispunjavanje preuzetih obaveza.

“Postignut je načelni sporazum da domaći konzorcijum okonča radove do 30. novembra ove godine, uz iste uslove plaćanja. Postoji dobra volja obe strane i očekujem da u ponedeljak dobijemo dinamiku radova, što će biti jasna garancija kako bi se napravio novi aneks ugovora”, naveo je Trifunović podsetivši da je rok za završetak radova na toj deonici bio 30. jun ove godine.

Prema njegovim rečima, to je u prethodnom periodu bila vrlo problematična deonica koja je dugačka 12,5 km, na kojoj su radovi počeli još pre četiri i po godine, a finansira se iz budžeta.

“To je jedna od najlakših deonica Koridora 11 na kojoj sticajem radnih okolnosti domaće firme - Putevi Užice i Planu još nisu završile posao”, naglasio je državni sekretar.

On je kazao da će finansiranje predviđeno za ovu godinu biti ispoštovano i da će se izvršenje novog aneksa ugovora pratiti na svakih 10 dana.

“To su fer uslovi, koje je investiror prihvatio i u toku naredne nedelje će se praviti aneks ugovora”, dodao je Trifunović.

On je istakao da neće biti promena u finansijskim uslovima ugovora, kao i da je država od ukupno 7,02 milijarde dinara isplatila 5,2 miliajrde.

Do 30. novembra će, kako je rekao, biti isplaćeno još 10 miliona evra, a ostatak u toku sledeće godine, u skladu sa ugovorom.

“Ovo ministarstvo i vlada moraju da podvuku crtu i to se ne tiče samo investicije na ovom koridoru već Zzeželjevog mosta u Novom Sadu, kao i kašnjenja u revitalizaciji Kostolca. Prosto imamo dosta kašnjenja i negde se crta mora podvući”, naveo je Trifunović ističući da ministarstvo ima isti odnos prema stranim i domaćim investitorima.

On je naglasio da država ne može više da bude “zlatan ćup” iz kojeg će svako nešto da očekuje, a da ne završava svoje poslove.

Od ukupno dužine deonice Ub - Lajkovac od 12,5 km autoputa 1,3 km biće dugačke mostovske konstrukcije.

Komentari 4

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Dusan

Mi nismo sposobni da napravimo put kroz ravnicu... briga me ko je kriv i zasto, ali smo nesposobni i lenji.

revolucija

evropski ali i svetski prosek je 40-50km auto-puta godišnje, a ovi su izdragili za 4 godine 12,5. I posle se žale putari kako ne dobijaju poslove, pa kako da dobiju kada ne rade niita sem kada dođu novinari lili politčari?! Sve ih treba otpustiti i dovesti albance, oni će raditi za mnogo manje pare i put će biti završen pre roka, a ovi neradnici neka posle kukaju vladi kako nema posla. Sramota!!

PEĐA

@revolucija Neće i ne mogu putari da rade za "kikiriki". Platiš ljude, pa da vidiš kako se radi.

special image