• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pajtić: Zašto usvajate zakon o radu preko noći?

Izvor Tanjug

Predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić ponovo je danas upitao naprednjake zašto usvajaju zakon o radu "preko noći" i bez javne rasprave. SNS pozvala Pajtića da prestane sa kritikom vlasti.

Pajtić je, reagujući na saopštenje novosadskog odbora SNS u kojem se navodi da je za Pajtića Novi Sad mali jer je "naučio da krade za celu Vojvodinu", rekao da propaganda i pokliči "držite lopova" ne služe ničemu osim skretanju pažnje i da je umesto odgovora proglašen "podlacem, pljačkašem i varalicom".

"Jedini rezultat vaše tri vlade je Briselski sporazum. A to je svako ko ne ume da pregovara mogao tako da ispregovara", naveo je Pajtić, a prenosi DS u saopštenju.

On je naprednjake upitao da li su svesni činjenice da je građanima Srbije danas mnogo teže i mnogo gore nego juče i da li razmišljaju o odgovornosti koju imaju prema građanima i državi.

"Vreme je da građanima date odgovor na pitanja koja ih stvarno muče. Zašto im nije bolje? Zašto rastu zaduženost i nezaposlenost? Zašto nema investicija? Zašto ništa niste izgradili? Zašto nijedno obećanje niste ispunili", navodi Pajtić.

On dodaje da je SNS Srbiju pretvorio u "improvizaciju" u kojoj "dileri smenjuju policajce, nepismeni doktoriraju, bahati gaze ljude, a tabloidi vaspitavaju decu".

"Ali čak i u takvoj državi, pravljenoj baš po vašoj meri, morate da nam odgovorite zašto Zakon o radu usvajate bez javne rasprave? Dajte građanima odgovor na to pitanje, pa me posle vređajte koliko god hoćete. Uostalom, ništa drugo i ne radite", zaključio je Pajtić.

SNS: PAJTIĆU PREKINI S PROZIVKAMA

Srpska napredna stranka pozvala je Bojana Pajtića da prestane sa kritikom aktuelne vlasti, poručivši mu da će demokrate, ako tako nastave, izgubiti i sadašnjih šest odsto podrške građana i nestati sa političke scene.

SNS je, reagujući na današnje Pajtićeve kritike, pozvala Pajtića da ostavi ljude kojima je narod ukazao poverenje da rade svoj posao, istovremeno ga pozvavši da smanji odlaske u solarijum "koji očigledno utiče loše na njegovu moć rasuđivanja i zdravorazumskog ponašanja".

"Srpska napredna stranka nudi svaku vrstu pomoći Bojanu Pajtiću koji više ne može da kontroliše ni svoje izjave, ni svoje misli. Nudimo pomoć jer je Srbiji potrebna jaka opozicija, koja će na konstruktivan način vršiti nadzor nad svime što premijer i SNS kao najjača stranka rade. Ako ovako nastave, demokrate će uskoro izgubiti i sadašnjih šest odsto podrške građana, i nestati sa političke scene", navodi se u saopštenju.

Naprednjaci su dodali i da Pajtićevo kritikovanje Briselskog sporazuma predstavlja "vrhunac njegovog ludila".

"Kako lider najveće opozicione stranke, od skoro 20 poslanika, nije imao prilike da se bavi državnom politikom, savetujemo mu da pregleda izjave ozbiljnih državnika i sa istoka i sa zapada, pa da sam proceni da li je Srbija dobila ili izgubila postizanjem spomenutog sporazuma", ističe SNS, dodavši da, ukoliko mu to nije dovoljno pogleda rezultate martovskih republičkih izbora na teritoriji Kosova i Metohije i da sam zaključi šta građani Srbije misle o SNS i tom sporazumu, a šta misle o njemu i DS.

U saopštenju se podseća i da su narkodileri, koje je Pajtić u svojoj kritici spominjao, najveće bogatstvo stekli i uložili upravo u Vojvodini, gde su, kako se navodi, pokupovali sve što je bilo na prodaju - od najplodnijih oranica, preko raznih ugostiteljskih i turističkih objekata, do luksuznih vila.

"Naravno, pre toga su morali da kupe i određene političare u Vojvodini, a kako je Pajtić poslednjih 14 godina veliki vladar u pokrajini, postoji velika verovatnoća da neke od kupljenih političara Pajtić i poznaje", zaključuje se u saopštenju SNS.

Tagovi

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

namcor

ne volem pajtica.

Ksenija

Mi smo generalno narod koji samo i zna da kritikuje. Cak i kada se nesto dobro odradi kao sto je ovaj Zakon o radu, mora neko da nadje makar sta negativno a sam se nije ni toliko potrudio i zeleo da se potrudi da nasto unapredi i stavi u neke okvire zakona, vec je koristio nasledjeno. A ako hocemo posteno i nije preko noci kako doticni navodi, vec je citav tim duze vremena morao da usaglasi i sagleda interese kako radnika tako i poslodavaca a naravno i drzave u svim odredbama zakona.

special image