• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vesić: Sređivanje računa ali i investiranje

Izvor Tanjug

Menadžer grada Beograda Goran Vesić izjavio je da se sprovodi politika finansijske konsolidacije glavnog grada, uravnoteženja prihoda i rashoda, bez novih zaduživanja, a sa druge strane i razvojna politika sa što više investicija.

 Vesić: Sređivanje računa ali i investiranje Izvor: MN Press

Izvor: MN Press

Vesić je, gostujući u Jutarnjem programu TV Pink, povodom budžeta koji je usvojila Skupština Beograda, najavio nastavak ulaganja u saobraćaj i infrastrukturne projekte kao što su Trg Slavija i Ulica Vojvode Stepe, precizirajući da je u budžetu oko 20 milijardi dinara predviđeno za infrastrukturtne projekte.

Menadžer grada Beograda je istakao da se isplaćuju zaostale obaveze prema porodiljama, trudnicama, penzionerima i da se nastavlja sa ulaganjem u socijalnu politiku.

Vesić je rekao da se pokušavaju privući investitori i da su obavljeni razgovori o gradnji hotela "Jugoslavija" i "Hilton" na Slaviji i o mestu gde se nalazi bivša zgrada saveznog MUP-a, gde bi, takođe, trebalo da se gradi hotel i tržni centar.

Menadžer grada Beograda je precizirao da u glavnom gradu ima 727 aktivnih gradilišta u 10 centralnih beogradskih opština.

Vesić je najavio da će u petak biti otvorena zgrada Beogradske zadruge i da će u okviru projekta "Beograd na vodi" većina zgrada biti obnovljena.

On je istakao da su raspisani konkursi za direktore više od 20 javnih preduzeća i najavio da će            početkom sledeće godine biti raspisan tender za deponiju Vinča, ističući da se radi na projektu četiri podzemne garaže.

Vesić je naveo da je u oblasti legalizacije objekata stiglo više od 14.800 novih zahteva, od kojih, kako je utvrđeno, skoro 3.000 nije ispravno.

Menadžer grada Beograda je najavio da je cilj da se u toj oblasti uvede red i da će u narednom periodu biti rušenja bespravnih objekata, jer je legalizacija način da se zaustavi bespravna gradnja.

On je najavio da će se gradska vlast ponašati odgovorno, ističući da je samo na prodaji 263 automobila ušteđeno 110 miliona dinara.

Vesić je rekao da je usvojeni budžet u trenutnoj situaciji jedini, koji je moguć, jer je posledica zatečene finansijske situacije, duga glavnog grada koji je na kraju prošle godine iznosio 1,1 milijardu evra, neodgovorne i bahate politike i trošenja onoga što grad nije imao.

Menadžer grada Beograda je ukazao na dobitke u poslovanju ove godine preduzeća kao što su "Parking servis", "Vodovod", "Tašmajdana", "Ade Ciganlije" i "Veletržnica", što znači da se prethodna vlast ponašala neodgovorno.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image