• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prve privatizacije gotove do februara 2015. godine

Izvor MONDO/Agencije

Danas počinje javna rasprava o zakonima o stečaju i privatizaciji koja će trajati do 14. jula, izjavio je ministar privrede Dušan Vujović.

Ministar je dodao da će prva grupa preduzeća u restrukturiranju završiti proces privatizacije, uspešno ili stečajem, početkom febuara 2015. godine.

Vujović je na 14. Ekonomskom samitu, čiji je Tanjug Biz medijski pokrovitelj, precizirao da će odmah po završetku javne rasprave ovi zakoni biti upućeni Vladi Srbije, a konačni predlozi zakona koji će, kako kaže, uključiti sve promedbe i sugestije iz javne rasprave, idu u parlament najkasnije oko 20. jula.

"Očekujemo donošenje zakona do kraja jula, koji će već sedam dana nakon toga postati izvršni. Neposredno zatim poslaćemo poziv svim preduzećima u restrukturiranju da dostave svoje planove", rekao je Vujović.

On je naveo da će mesec dana nakon toga biti zaključen spisak svih planova koji će biti analizirani, a kako je najavio, početkom septembra sukcesivno će se objavljivati preduzeća po kvalitetu planova ili ona koja imaju dobru šansu da nađu partnere.

"Preduzećima koja nemaju šansu odmah ćemo ponuditi mogućnost da se ide sa socijalnim programima i da se traže rešenja u okviru zakona o stečaju, dok će se za ona koja imaju šansu, raditi po zakonu o privatizaciji", istakao je Vujović.

Vujović je podvukao da će od tada, u roku od mesec dana dati predlog najboljeg metoda i mere privatizacije.

"Procene su da će prve grupe preduzeća završiti taj proces uspešno ili stečajem, početkom februara 2015. godine, a najkasnije do 20. februara, dok će poslednja grupa završiti taj proces krajem marta, odnosno početkom aprila sledeće godine", rekao je ministar privrede.

Ministar je  izjavio da će vlada u septembru ove godine imati rešenje za Železaru Smederevo i podvukao da sada postoji sedam ili osam zainteresovanih investitora.

On je rekao da se početkom jula očekuje raspisivanje prvog tendera za smederevsku železaru i naglasio da će se tender raditi na osnovu novog Zakona o privatizaciji.

"Sa dva investitotra su već obavljeni razgovori, a razgovaraćemo i sa ostalima. Očekujem da ćemo do početka jula završiti sve preliminarne razgovore i objaviti poziv svim zaitneresovanim investitorima da zvanično kroz proceduru tendera daju svoje ponude", rekao je Vujović.

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Biljana

To je covek o kome sam pisala kada sam komentarisala zakon o radu.On je radio u Svetskoj banci.Koja pljacka svet za svetsku finansijsku elitu.Nema dana rada u privredi, niti je dugo bio u Srbiji.Bio je sa grupom ljudi iz Svetske banke, pet godina u Ukrajini pre drzavnog uara.Mogu da zamislim sta su stvarno radili, jer je posle nastalo ovo danas.E covek koji ne poznaje nasu privredu pa ni zemlju jer dugo nije ovde ziveo , sada ce da nas usreci.Najvni verujte, ja ne!Ukraina je procvetala sa strucnjacima SB,pa i mi ce mo sa njim.Zasto je on u vladi Vucica?Ne verujem u nikakvo dobro sa njim.Toliko najvna nisam.Ukraina mi je dokaz.

special image