• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Otkud pogodba u zakonu o privatizaciji

Izvor Fonet

Predlog zakona o privatizaciji je izmenjen i u njega je ubačena pogodba bez tendera kao ravnopravan a inače neustavan metod privatizacije, upozorava pokret Dosta je bilo – Saša Radulović".

Pokret “Dosta je bilo – Saša Radulović“ upozorava da predlog novog zakona o privatizaciji predstavlja nastavak pljačkaške privatizacije i temelj za njen poražavajući završetak sa katastrofalnim posledicama po državu Srbiju i njene građane.

U saopštenju pokreta se navodi da su "uz pomoć Dinkićevih kadrova", u nacrt zakona ušle i odredbe o neposrednoj pogodbi bez javnog tendera kao ravnopravnog metoda prodaje, koje nije bilo u ranijem predlogu .za koji se iz vrha vlasti garantovalo da neće biti izmenjen.

Osim što je protivustavna, ova odredba praktično omogućava nastavak besramne pljačke države uz puno zakonsko pokriće, stoji u saopštenju.

Pokret bivšeg ministra privrede Saše Radulovića upozorava da se time u potpunosti odustalo od transparentnosti, ispitivanja poslovanja subjekta privatizacije u godinama pre privatizacije, kao i od demontiranja partijskih nadzornih odbora, i daje se pokriće za nesposobne partijski postavljene direktore, navodi se u saopštenju.

Ofšor kompanije iz poreskih rajeva, iza kojih se kriju naši građani i ko zna kakve pare, i dalje mogu da učestvuju u privatizaciji, a odustalo se i od odredaba detaljne kontrole posle privatizacije, ocenio je pokret "Dosta je bilo - Saša Radulović".

Komentari 3

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Biljana

Covek je sto posto u pravu.Srbiji se crno pise sa ovim svetskim strucnjacima.Doneli su novinu u jos brzem pljackanju.Zato su poslati da to urade.Oni ne idu nigde, gde nema sta da se pljacka.Zato sam sigurna da sa ovim stranim ministrima se Srbiji dobro ne pise .

Zeljko

Stice se utisak da vlasti hoce da prodaju ono sto se jos moze lako prodati kao sto je npr Telekom, kako bi pokrpili budzet I posustaloj privredi omogucili da uhvati malo vazduha, ali nigde ne vidim sustinske, strukturne reforme. Ne vidi se kraj agonije Galenike, zelezare Smederevo,Simpa...malo ce da nam bace prasinu u oci I onda kazu "eto- sve smo probali ali nista vise nismo mogli da ucinimo." Imovinu Srbije na Kosmetu retko ko pominje. Nisam cuo nijednog coveka sa Kosmeta sta misli o izborima, privatizaciji, briselskom sporazumu. Jednom recju, nastupio je mrak i ceka nas-jos veci mrak. Uhapsise gomilu ljudi a presuda-nigde.

Poštena

Nema radnicima ništa osim šupalj nos do očiju Kadija te tuži Kadija ti sudi.

special image