• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Krstić se pogađa sa advokatima u vezi s paušalom

Ministar finansija predložio je u razgovoru s predstavnicima advokata, da advokatima koji plaćaju paušalni porez uvećanje osnovice ne može biti veće od 41 odsto.

Kako je saopšteno je iz Ministarstva finansija, ministar Lazar Krstić je sa advokatima razgovarao povodom njihovog štrajka zbog obračunavanja poreskih obaveza, i predložio da ostanu na snazi rešenja onima kojima je osnovica uvećana za manje od 41 odsto.

Ministarstvo je navelo da je izmenama uredbe koja reguliše tu oblast došlo do promene visine osnovice za određene kategorije obveznika, pa su advokati raspoređeni u grupu s ostalim visokoškolovanim pružaocima usluga, dok je ukinuta posebna grupa u kojoj su do tada bili.

Na taj način izmenjeno je dosadašnje rešenje prema kome je paušalno procenjeni prihod advokata iznosio 85 odsto prosečne bruto mesečne zarade u konkretnom gradu ili opštini, pa sada osnovica iznosi 120 odsto prosečne bruto mesečne zarade.

"Na sastanku je takođe zaključeno da je, zbog velikog stepena diskrecije u primeni korektivnih faktora, u narednom periodu, u saradnji sa svim relavantnim faktorima, u ovoj oblasti potrebno pronaći bolje rešenje", navodi se u saopštenju i dodaje da je sastanak protekao u izuzetno korektnoj atmosferi.

Usvojen je i predlog ministra Krstića da se održi zajednički sastanak s ministrom pravde Nikolom Selakovićem oko opšteg stanja u pravosuđu i problemima u advokatskoj profesiji.

Advokatska Komora Srbije odlučila je da od danas svi advokati u zemlji stupe u trodnevnu obustava rada zbog odluke Ministarstva finansija o povećanju poreza, i tako nastave ranije započet štrajk zastupnika iz Advokatske komore Beograda.

Predsednik Advokatske komore Srbije Dragoljub Đorđević rekao je ranije da advokati ne obustavljaju rad samo zbog povećanja poreza, već i da bi ukazali na teško stanje u pravosuđu.

Tokom štrajka advokata, neće biti suđenja, a jedini izuzetak biće predmeti u kojima bi rok za izjavljivanje pravnog leka isticao u toku trajanja obustave rada.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image