• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Premijer spreman na razgovore o Zakonu o radu

Izvor MONDO/Agencije

Premijer Aleksandar Vućić izjavio je danas da je spreman da "već sutra" s predstavnicima dva reprezentativna sindikata razgovara o izmenama Zakona o radu, ali je ponovio da se neće odustati od reformskog karakteta tog zakona.

"Nikakav problem nemam s tim. Već sam se tri-četiri puta sastajao sa sindikatima, sastaću se i peti put", rekao je Vučić novinarima na konferenciji u Beogradu Saveta stranih investitora "Rijaliti ček" posvećenoj poboljšanju uslova za poslovanje.

Savez samostalnih sindikata Srbije i Ujedinjeni granski sindikati Nezavisnost juče su izrazili nezadovoljstvo načinom na koji se pripremaju novine u Zakonu o radu i pozvali premijera da još jednom razgovaraju o predloženim rešenjima.

U zakonu 65 odsto preporuka stranaca

Predsednik FIC Frederik Kuen kazao je na konferenciji "Realiti ček" u Beogradu da je fleskibilnije radno zakoodavstvo jedan od ključnih zahteva Saveta stanih investitora i dodao da je u predložene izmene Zakona o radu uključeno 65 odsto preporuka Saveta.

 Vučić je kazao da se taj zakon donosi za dobrobit sadašnjih i budućih radnika, navodeći da Vlada Srbije želi da se usvoji taj zakon kako bi bilo više posla za sve ljude, a ne zato što ga neko podržava ili ne.

 On je istakao da se do sada na sastancima predstavnika vlade, poslodavaca i sindikata razgovaralo o pet oblasti u Zakonu o radu, iako sindikati tvrde da se izašlo iz tih okvira.

 Prema Vučićevim rečima, sindikati su trenutno nezadovoljni jedino predloženom odredbom o proširenom dejstvu kolektivnih ugovora, o čemu se njihov stav razlikuje od Vladinog.

On je ocenio da su prethodne vlade izbegavale da menjaju propise o radu "jer bi se naišlo na žestok otpor i brinulo se o političkim poenima, a ne o budućnosti Srbije".

"Nemojte da smetnente s uma da je pre 12 godina bio jedan kratak pokušaj u vreme vlade Zorana Djinđića, to je trajalo dva i po meseca, povučen je zakon i više niko nije imao hrabrosti da to pitanje uopšte pokrene, a kamoli da nešto slično izgura do kraja", rekao je Vučić u razgovoru sa Savetom stranih investitora..

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image