• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Za građevinsku dozvolu jedan šalter i 28 dana

Izvor Fonet

Kada se u avgustu usvoji novi zakon o planiranju i izgradnji dozvole će se dobijati za manje od mesec dana, kaže ministarka saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture Zorana Mihajlović.

"Svi investitori i svi koji grade, bilo da su fizička lica ili preduzeća, imaće građevinsku dozvolu u roku od 28 dana, a u lokalnim samoupravama će biti jedan šalter za njihovo izdavanje", rekla je Mihajlović novinarima u Vladi Srbije, posle sastanka sa gradonačelnicima Subotice, Tutina i Zaječara.

 Nećemo više dozvoliti da se bilo šta radi i gradi na mestima koja ugrožavaju živote ljudi, odnosno na mestima koja su zakonom zabranjena, rekla je ona.

 Mihajlović je dodala da će ministarstvo u septembru izaći sa predlogom za rešenje problema nelegalnih objekata, kojih je u Srbiji milion i po.

 Sve što ugrožava živote ljudi biće srušeno, sve što može da se legalizuje, uz dodatna dokumenta i razgovor, to ćemo uraditi, a nakon toga kontrola će biti toliko striktna da niko neće moći da napravi nijedan korak mimo zakona, rekla je ona.

 Mihajlović je najavila da će ustanoviti četvrtak kao dan za razgovore sa predstavnicima lokalnih samuprava, da bi se problemi zajednički rešavali, smanjila birokratija između države i lokala, a sve zarad efikasnosti uprave, na, kako je rekla, dobrobit građana.

 Gradonačelnik Subotice Jene Maglaj je ocenio da je to konkretan korak u pravcu prevazilaženja problemi u komunikaciji lokalne samouprave i centralne vlasti.

 Predsednik opštine Tutin Šemsudin Kučević je rekao da je koordinacija lokalnih samouprava i Vlade Srbije veoma važna za brži lokalni ekonomski razvoj i naglasio da su danas u razgovoru sa ministarkom tu podršku i dobili.

Predsednik opštine Zaječar Velimir Ognjenović je naveo da je direktni kontakt najbolji, pošto je opštinama naveći problem da dođu do republičkih funkcionera i izrazio nadu da će nova vlada i ministarka Mihajlović pomoći lokalnim samoupravama u realizaciji planova.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image