• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NIS u dividende daje 25 odsto neto dobiti

Izvor Tanjug

Odlukom Skupštine akcionara NIS-a, odobrena je isplata dividendi akcionarima za 2013. godinu u iznosu od 25 odsto neto dobiti, što iznosi 13,08 milijardi dinara, odnosno 80,22 dinara po akciji.

Na istoj skupštini akcionara za predsednika Skupština akcionara izabran je ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić, saopštio je danas NIS.

Pravo na isplatu dividendi za 2013. godinu imaju svi akcionari koji su upisani u Centralnom registru, depou i kliringu hartija od vrednosti, na Dan akcionara 6. redovne sednice Skupštine akcionara - 20. jun 2014. godine.

Pored predsednika Skupštine akcionara na sednici su izabrani i članovi Odbora direktora. Na predlog najvećeg akcionara Gaspromnjefta su imenovani: predsednik Odbora direktora NIS Novi Sad Vadim Jakovljev, generalni direktor NIS Novi Sad Kiril Kravčenko, zamenik predsednika Izvršnog odbora OAD Gasprom njeft Anatolij Černer, savetnik generalnog direktora OAD Gasprom njeft Aleksandar Bobkov, direktor Direkcije regionalnih prodaja OAD Gasprom njeft Aleksandar Krilov i član Izvršnog odbora OAD Gasprom njeft Aleksej Jankevič.

Za članove Odbora direktora od strane Republike Srbije su imenovani: Nikola Martinović, Goran Knežević i Danica Drašković.

Stanislav Šekšnja i Volfgang Rutenštorfer imenovani su za nezavisne članove Odbora direktora.

Skupština akcionara je imenovala Nenada Mijailovića za predsednika Odbora skupštine akcionara za nadzor nad poslovanjem i postupkom izveštavanja akcionara, dok su za članove tog Odbora imenovani Zoran Grujičić i Aleksej Urusov.

 Skupština akcionara usvojila je finansijske izveštaje za 2013. godinu, konsolidovane finansijske izveštaje za 2013. godinu i izveštaj o izvršenoj reviziji finansijskih izveštaja i konsolidovanih finansijskih izveštaja za 2013.

 Za revizora finansijskih izveštaja i konsolidovanih finansijskih izveštaja za 2014. godinu izabrana je oditorska kuća Ernst i Jang, navedeno je u saopštenju.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image