• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Za dobre poslovne ideje dobili po 7.000 evra

Izvor Tanjug

Nikola Grujičić iz Valjeva, Vladan Pantović iz Knića i Poljoprivredno gazdinstvo Čović Stevana iz Subotice dobitnici su ovogodišnjih nagrada za inovativne poslovne ideje.

U pitanju su poslovne ideje zasnovane na principima održivog razvoja a nagrade se dodeljuju u okviru Nacionalnog foruma za "Zelene ideje", saopštila je danas Trag fondacija.

Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID),Trag fondacija, Fond braće Rokfeler, Institut za održive zajednice i Erste Banka nagradili su tri najbolje ideje zasnovane na principima održivog razvoja sa po 7.000 dolara.

Na celodnevnom događaju 10 finalista je predstavilo svoje ideje od kojih je žiri odabrao tri, za čiju realizaciju će njihovi podnosioci dobiti donacije po 7.000 dolara.

Pobedničke ideje će konkurisati i za dodatnih 10.000 dolara na Regionalnom forumu Fonda braće Rokfeler, zajedno sa učesnicima iz Makedonije, Kosova, Albanije i Crne Gore.

Nikola Grujičić je osvojio prvu nagradu za proizvodnju organskih jaja i organske hrane za kokoške na svom imanju kod Valjeva.

Vladan Pantović iz Knića je dobitnik druge nagrade za izradu prototipa automatizovane, protočne sušare za voće, povrće i začinsko bilje, koja je zasnovana na principima energetske efikasnosti.

Treću nagradu osvojila je ideja Poljoprivrednog gazdinstva Čović Stevana iz Subotice za osnivanje farme glista i humusa glistenjaka i za prelazak sa konvencionalne na organsku poljoprivrednu proizvodnju.

Osim pobedničkih ideja, na forumu su predstavljene i ideje o proizvodnji inovativnih sapuna za pranje voća, povrća i kućnih ljubimaca, o izradi peći za pripremanje hrane namenjene socijalno ugroženoj populaciji, pokretanju Eko kafea u "reciklažnom" duhu, zelenom turističkom info štandu, proizvodnji pratećih aksesoara za automobile, adaptaciji hostela "Montana" za letnji i seminarski turizam na Kopaoniku i proizvodnji dečjih igračaka.

Ukupno su stigle 193 prijave, a 23 ideje su ušle u drugi krug konkursa, navedeno je u saopštenju Trag fondacije.

Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Nemanja

Ideje su možda dobre ali svakako nisu inovativne. Na desetine sličnih primera ima.

special image