• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vlada i kompanija iz UAE osnivaju agropreduzeće

Izvor Tanjug

Vlada Srbije odlučila je da osnuje zajedničko privredno društvo sa kompanijom Al Ravafed iz Abu Dabija, zvaničnim predstavnikom Vlade Ujedinjenih Arapskih Emirata, saopštilo je Ministarstvo privrede.

 Vlada i kompanija iz UAE osnivaju agropreduzeće Izvor: MONDO - Petar Stojanović

Izvor: MONDO - Petar Stojanović

Ugovor o zajedničkom ulaganju potpisali su ministar privrede Dušan Vujović i izvršni direktor kompanije Al Ravafed Mahmud Ibrahim Al Mahmud, navodi se u saopštenju.

Republika Srbija će u zajedničkoj kompaniji imati 20 odsto vlasničkog udela i neće imati obavezu investiranja, dok je, sa druge strane, partner iz UAE je na sebe preuzeo obavezu ulaganja u visini od 140 miliona evra u naredne četiri godine, objavilo je Ministarstvo.

Prvo ulaganje novoosnovanog preduzeća predstavljaće kupovina dela imovine dva poljoprivredna društva u restrukturiranju: AD Bačka iz Sivca i Jadran AD iz Nove Gajdobre u iznosu od 22 miliona evra.

Time će novoosnovano zajedničko preduzeće omogućiti otplatu ukupnih trenutnih dugovanja ovih privrednih društava i spasti ih neizvesne sudbine i stečajnog postupka koji bi ih očekivao u novembru, odmah po prestanku važenja zabrane prinudne naplate.

Od 160 radnika trenutno zaposlenih u dva gore navedena privredna društva u restrukturiranju, nova kompanija će odmah po osnivanju obezbediti radna mesta kako za 80 zaposlenih, tako i za 20 novih eksperata. Preostalim zaposlenima biće ponuđen ili socijalni program ili mogućnost nastavka rada na starom radnom mestu.

Pored toga, u naredne četiri godine, u skladu sa investicionim planom, planirano je otvaranje dodatnih 300 radnih mesta na teritorijama opština Kula i Bačka Palanka, u kojima se ova preduzeća nalaze.

Planirana investicija uključuje i izgradnju postrojenja za sortiranje, pakovanje, skladištenje i obradu proizvoda. Dalje pospešivanje rada i učinka malih i srednjih poljoprivrednika biće ostvareno kroz otvaranje agroindustrijskog centra, koji će im pružati potrebnu podršku i plasirati njihove proizvode na inostrana tržišta, ističe se u saopštenju.

Komentari 6

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

montet

Jednog dana ce i dokone komentatore naterati da rade...

DarkoDare

Srbiji je veoma važna svaka investicija. One doprinose razvoju proizvodnje i upošljavaju ljude.

DarkoDare

Srbiji je veoma važna svaka investicija. One doprinose razvoju proizvodnje i upošljavaju ljude.

special image