• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Evo šta se dešava sa "srpskim Mercedesom"

Izvor Beta

Ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji fabrike autobusa Ikarbus iz Beograda i nemačkog Mercedesa biće potpisan u narednih nekoliko nedelja, rečeno je danas agenciji Beta u toj kompaniji.

 Uskoro potpisivanje ugovora Ikarbusa i Mercedesa Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović


"Potpisivanje ugovora je formalne prirode jer je Ikarbus od Mercedesa već dobio sertifikat za njihovog ovlašćenog nadograđivača", rekao je direktor Ikarbusa Aleksandar Vićentić.

Kako je objasnio, sertifikat je izdat nakon mnogih provera i kontrola, od strane Mercedesa, a tokom izrade prototipa gradskog autobusa, zbog čega je od suštinskog značaja za saradnju dve kompanije.

"Prototip vozila IK 112 LE, koji je urađen u Beogradu, nalazi se u ovlašćenim laboratorijama za ispitivanje radi dobijanja neophodne homologacione dokumentacije. Testiranja bi trebala da budu okončana ove nedelje, a već sledeće nedelje očekujemo potpisivanje ugovora, za prodaju ovog vozila, sa jednim našim značajnim i velikim prevoznikom", kazao je Vićentić, ali nije želo da navede o kom prevozniku se radi. 



Govoreći o zastoju u prodaji tog tipa autobusa, Vićentić je naveo da je do toga došlo zbog potrebnih testiranja kako bi se moglo ići u serijsku proizvodnju, a onda i u prodaju, ali i zbog teške situacije u prodaji autobusa, kako u Srbiji tako i u regionu.

"Smatramo da će ova situacija početi da se menja od jeseni, i da će prodaja, pogotovo ovog modela za koje vlada veliko interesovanje, biti u većem obimu", kazao je Vićentić agenciji Beta.

Dodao je i da su u toku ozbiljni pregovori za izvoz tih autobusa u Hrvatsku.

"Očekujemo da će do realizacije doći početkom iduće godine", kazao je on.

Vićentić je naveo da će u slučaju da ne bude zainteresovanih kupaca za autobus sa Mercedesovim znakom to nepovoljno uticati i na saradnju Ikarbusa sa tom nemačkom kompanijom, ali i na srpsku privredu.

Ikarbus je 9. marta ove godine predstavio prototip gradskog autobusa proizvedenog u saradni sa Mercedesom. Reč je o autobusu sa 35 sedišta, predviđenom za ukupno 100 putnika, koji je prilagođen za gradske i prigradske linije, ima "evro pet" motor i košta oko 130.000 evra.

Tada je najavljeno i da bi za tri do četiri meseca mogla da počne redovna proizvodnja tih autobusa, kao i da je to prvi u nizu modela koje Ikarbus i Mercedes planiraju da proizvode za narednih godinu i po do dve godine.

Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

gorski car

IK 112 LE TO JE KAO OZNAKA ZA LESKOVAC. JUUPIII

special image