• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Na grbači naroda 600 direktora EPS-a"

Izvor MONDO/Tanjug

Prosečna plata u EPS-u je 75.000 dinara, a menadžment te kompanije čini 600 visoko plaćenih direktora, kaže v.d. ministra finansija Dušan Vujović.

Ako druge mere ne daju efekta, penzije i plate u javnom sektoru biće manje za deset odsto, a odluku o tome doneće Vlada, kaže ministar privrede i vršilac dužnosti ministra finansija Dušan Vujović.

Prema mišljenju Vujovića, neophodno je da se pronađe kombinacija mera koja će najpravilnije rasporediti teret reformi.

Obaranje deficita svake godine, smanjenje plata i penzija za 10 odsto, promene u lošem, a preplaćenom menadžmentu EPS-a, i značajno efikasnija naplata poreza i akciza - mere su kojima se može poboljšati privredni ambijent i uspešno sprovesti započeti reformski kurs, rekao je Vujović za današnje ''Novosti''.

Vujović smatra da samo poskupljenje struje ne bi rešilo problem, jer je menadžment EPS-a koji čini 600 visoko plaćenih direktora - veći problem, a prosečna plata u EPS-u je 75.000 dinara, što je duplo više od zarade prosečnog radnika u Srbiji.

Poseban problem su i tehnički gubici od 18 odsto i rekordno niska naplata od 84 procenta, rekao je Vujović današnjim ''Novostima''.

''Moj plan je da linearno spuštamo deficit svake godine za oko 60 milijardi dinara i da tako dođemo do cilja - smanjenje deficita do 2017. godine na oko 130 milijardi dinara. Predlažem da povećamo naplatu akciza, carine i poreza, čime bismo uštedeli oko 100 miliona evra. Uporedo sa tim, uvođenjem reda u javna preduzeća moguće su uštede od još 200 do 300 miliona evra'', rekao je Vujović.

Prema njegovim rečima, uspešnom realizacijom ovih poteza umanjuje se potreba za smanjenjem plata i penzija.

Komentari 20

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

ministar

Lazar silni, nije krenuo na ovaj nacin da sredi budzet, da se vise zaustavi pljacka nego da narodu otima, da narod daje sto su drugi pokrali i da jos mogu krasti

Aki

Eps i Kolubara su katastrofa-odrali su ih samo tako.Onaj Bajatovic je davao bonuse direktorima Epsa kao da mu je tata ostavio.U stvari da mu je tata ostavio ne bi sigurno delio sakom i kapom.

haha

Ova radnica Eps-a garant Milena Ceranic pa se prepala da ako dodje do privatizacije ne skontaju da prima platu,a ne dolazi na posao :)

special image