• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zastava oružje "dužna ko Grčka", pa Simpo i Krušik

Izvor Tanjug

Najnoviju listu poreskih dužnika i dalje predvode državne firme i to dve iz vojne industrije. Dug Zastava oružja iz Kragujevca u poslednja tri meseca porastao za oko 400 miliona dinara, na 7,11 milijardi.

Poreska uprava Srbije (PURS) dala je novu listu najvećih poreskih dužnika. Pored Zastave oružja u vrhu liste poreskih "neplatiša" je Simpo iz Vranja sa dugom od 5,7 milijardi dinara, što je povećanje od oko 700 miliona dinara u odnosu na prethodnu listu od pre tri meseca.

Treći najveći dužnik je još jedna državna firma iz tzv. namenske industrije - Krušik Valjevo, koji duguje za poreze 2,38 milijardi dinara.

Formalno četvrta na listi je kompanija PPT (Prva petoletka) Namenska iz Trstenika sa dugom od 1,94 milijarde dinara, ali je praktično četvrti najveći dužnik jedan od srpskih tajkuna - Miroslav Bogićević, čiji koncern Farmakom državi na ime poreza nije platio 2,08 milijardi dinara.

Sledi još jedan tajkun, Dragan Đurića, koji je trenutno pod istragom zbog sumnje da je učestvovao u malverzacijama u vezi sa Azotarom i Veterinarskim zavodom a čije firme ukupno za poreze duguju 434,69 miliona dinara. Najviše duguje Durićeva Zekstra, 264,36 miliona, Veterinarski zavod oko 170 miliona, pa Optika 63,47 miliona dinara.

Firma Luka Beograd, biznismena Milana Beka za poreze duguje 729,93 miliona dinara, dok Monus Predraga Rankovića Peconija duguje 483,53 miliona.

Trgovinski lanac Idea, koji posluje u okviru Agrokora, za poreze duguje 30 miliona dinara.

Veliki poreski dužnici su i fudbalski klubovi, pa tako Crvena zvezda duguje 25,5 miliona dinara, Partizan 24 miliona, Vojvodina 33 miliona dinara, a Radnički 29 miliona dinara.

Najveći dužnici među klubovima su FK Smederevo sa dugom od 278 miliona dinara, Hajduk iz Kule sa 132 miliona i OFK Beograd sa dugom od 90 miliona dinara.

Na listi poreskih dužnika našla se i Nacionalna služba za zapošljavanje sa dugom od 96 miliona dinara, dok Robne rezerve za poreze duguju 36 miliona.

Poreska uprava objavila je danas na sajtu spisak najvećih poreskih dužnika na dan 31. jun 2014. godine, na kome se ne nalaze dužnici koji su u postupku reprograma dugovanja.

Komentari 4

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

che

Idea duguje za poreze?!?!?!? Hajde da vidim kako neka srpska firma u Hrvatskoj duguje milione za poreze, pa i da umrem da mi ne bude zao!!! Srbijo, Srbijo....

Leo

Lele! Lele! Pa gde mi da se zaposlimo kada je sva proizvodnja bankrot!?

stars

Dakle resili su sve da prodaju cak i Zastavu. Stvarno nemam reci vise

special image