• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vlada će dati pet miliona evra za aerodrom u Nišu

Izvor SRNA

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je da će Vlada u opremanje niškog Aerodroma "Konstatnin Veliki" uložiti između tri i pet miliona evra kako bi ova vazdušna luka postala stecište niskotarifnih aviokompanija.

Mihajlovićeva je danas obišla niški aerodrom i istakla da se već sada priprema deo opreme vrednosti 1,5 miliona evra, koja bi trebalo da stigne do kraja jeseni, saopšteno je iz kancelarije Vlade Srbije za saradnju sa medijima.

"Razgovarali smo kako da stvorimo ambijent da niški aerodrom postane stecište niskotarifnih aviokompanija i da već u 2015. godini ima oko 40.000 putnika, a u 2016. godini da dostigne 100.000 putnika", izjavila je ona.

Prema njenim rečima, na stvaranju tog ambijenta radi se u saradnji sa Direktoratom civilnog vazduhoplovstva Srbije, a niški aerodrom mora da ima odgovarajuću opremu kako bi letovi mogli da se realizuju po lošim vremenskim uslovima.

Mihajlovićeva je prošle nedelje razgovarala sa rukovodstvom grada Niša o načinu uključenja niškog aerodroma u vazdušni saobraćaj.

Prema rečima direktora niškog aerodroma Dragana Bugarinovića, prednosti niške vazdušne luke su odlična lokacija, blizina Koridora 10 i mogućnost da ponudi najniže cene niskotarifnih aviokompanija.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image