• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Kopaćemo ugalj, bez obzira šta Evropa kaže"

Izvor Tanjug

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić izjavio je da će Srbija u prestojećim decenijama, bez obzira na evropske naloge i sugestije, koristiti ugalj za proizvodnju električne energije.

"Srbija mora da iskoristi svoja prirodna bogatstva i energiju koju ima. To je naše pravo i mi ćemo naći način da ga iskoristmo. Uveravam vas da ćemo u decenijama pred nama imati struju iz uglja, jer to je najjevtinije za naše građane i to našu politiku čini socijalno odgovornom", rekao je Antić prilikom otvaranja Muzeja ugljarstva u Senjskom rudniku povodom 6. avgusta - Dana rudara.

Antić je rudarima, koji rade na eksploataciji uglja, garantovao u ime vlade da će njihova delatnost i njihove porodice imati budućnost.

Senjski rudnik je posetio i minisar za rad, zapošljavanje, ocijalna i boračka pitanja Aleksandar Vulin koji je, otvarajući muzej, rekao da nema poštenije profesije od rudara i seljaka.

"Samo rudar i seljak žive od zemlje, što nad njom to pod njom, a od zemlje se ne može ukrasti, tu nema laži i prevare", poručio je Vulin rudarima i njihovim porodicama.

Komentari 4

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

PEĐA

Ma da. "Budale" iz EU prave struju iz obnovljivih izvora a naši "pametnjakovići" za to koriste ugalj. Nikad ovde svanuti neće...

xy

I SAD najviše električne energije dobijaju iz uglja.

е мој министре

Угаљ је најјефтинији само ако се занемаре трошкови које изазива загађење. Што бисмо правили ветрењаче кад можемо да горимо угаљ и трујемо народ, ипак је јефтиније нарушавати здравље.

special image