• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Srbija odavno dužna kao Grčka"

Izvor SRNA

Guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković rekla je da je Srbija odavno "dužna kao Grčka", a vraćanje duga sad zavisi od činjenice koliko je srpsko društvo spremno da se danas uhvati u koštac s tim velikim problemom.

"Odavno smo dužni kao Grčka i sad sve zavisi od toga koliko ozbiljno kao društvo shvatamo uzroke nastanka tog duga i kako ćemo ga finansirati", izjavila je Tabaković.

Ona je za novosadski "Dnevnik" rekla da Vlada Srbije preduzima sve što je u njenoj moći da ne ponovi tuđe greške i izbegne porazne finansijske scenarije.

"Vlada je usvajanjem važnih zakona i drugih dugo odlaganih mera pokazala odlučnost i doslednost da Srbija ne ponovi tuđe greške i izbegne porazne finansijske scenarije", rekla je Tabakovićeva.

Ona je rekla da NBS ne brani domaću valutu, jer dinar slabi i jača pod uticajem spoljnih i unutrašnjih faktora, nego dosledno interveniše da bi sprečila prekomerne oscilacije izazvane privremenim uticajima.

Evro danas vredi 116,99 dinara i već nedeljama beleži pad vrednosti u odnosu na evropsku valutu, uprkos činjenici da je na zaštitu njegovog kursa NBS do sada utrošila 600 miliona evra.

Komentari 6

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

brownie may

Dobro jutro Kolumbo, koliko ste nas vi zaduzili od maja 2012. do sada? Nesposobnima nije mjesto u ovoj vladi. Ali ni drzavom ne trebaju rukovoditi nesposobni.

PEĐA

I ti si u to ime rešila da svoju platu skrešeš sa 5 na 3 "soma" evra?

mile

@PEĐA pa gospodja zaslužuje i veću platu. zar nismo svi osetili da nam je " mnogo bolje " od kako je ona guvernerka sa završenim fakultetom u prišini.

special image