• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Psihopata najviše u direktorskom sektoru

Profesor Vejn Hočvorter sa Univerziteta u Floridi sa svoja dva studenta napravio je studiju o učinku loših šefova na zaposlene, prenosi Mandžment Išues.

Profesor Vejn Hočvorter sa Univerziteta u Floridi sa svoja dva studenta napravio je studiju o učinku loših šefova na zaposlene, prenosi Mandžment Išues.

"Kažu da zaposleni ne ostavljaju svoj posao i firmu, nego svoje šefove. Želeli smo da vidimo da li je to zaista tako", rekao je profesor Hočvorter.

Njegov tim je ispitao više od 700 ljudi koji rade na raznim poslovima o tome kako se prema njima ponašaju njihovi nadredjeni. Rezultati su bili poražavajući.

Čak 39 odsto ispitanih izjavio je da se njihovi nadredjeni nisu držali datih obećanja, a 25 odsto negativno je govorilo o svojim podredjenima drugim zaposlenima i šefovima.

Četvrtina ispitanih bila je suočena s nepoštovanjem privatnosti, dok je 23 odsto izjavio da su njihovi nadredjeni okrivljavali druge za vlastite greške.

Kako istraživanja pokazuju, oni nadredjeni koji krše obećanja, preuzimaju slavu za tudj rad i krive sve osim sebe kada stvari podju naopako, nisu samo loši šefovi.

Kanadski profesor Robert Hejr u svojoj studiji 2004. objavio je da se sub-kriminalne psihopate najviše pojavljuju u direktorskom sektoru nego bilo gde drugde, dok australijski psihoterapeut Glin Brokenša veruje da da svaki deseti direktor pokazuje odlike takvog ponašanja.

Kako je istraživanje na Floridi otkrilo, firme koje ignorišu problem loših direktora, riskiraju nastanak drugih problema.

Zaposleni koji su izloženi nasilnom ponašanju svojih nadredjenih skloniji su umoru, napetosti, nervozi, depresiji i nepoverenju. Takodje, manje je verovatno da će takvi zaposleni primati dodatne zadatke, ili raditi duže vikendom.

Hočvoterov tim je takodje istraživanjem došao do zaključka da će zaposleni češće ostaviti posao i firmu zbog svog šefa, nego zbog loše plate.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image