• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izvršitelji ne mogu da uzmu frižidere, ljubimce...

Izvor Tanjug

Zamenica predsednika Komore izvršitelja Svetlana Manić potvrdila je danas da početkom ove sedmice sledi obrada oko 100.000 predmeta, koje su dobili svi izvršitelji od EPS snabdevanja

Ona kaže da će u prvoj fazi tog postupka izvršitelji doneti zaključke o izvršenju koje će uputiti dužnicima.

Ukoliko izvršitelji ne budu uspeli da dužnicima te zaključke uruče iz prvog puta, pokušaće ponovo posle 15 dana, a ukoliko ni tada ne budu mogli da im uruče, uručiće im na oglasnoj tabli suda, posle čega se može sprovoditi izvršenje, najavila je Manić u Jutarnjem programu TV Pink.

"Proces izvršenja ide sa celokupne imovine dužnika, a to znači sa plate, penzije, svih novčanih sredstava, odnosno novčanih potraživanja dužnika, pokretnih stvari, uključujući i prevozna sredstva, automobile, motore, pa i nepokretnu imovinu", najavila je Manić.

Manić je rekla da stvari, koje su neophodne za život dužnika i njegove porodice, kao što su frižider, krevet, šporet, kućni ljubimci, ordenje, medalje, ne mogu biti predmet popisa i sprovođenja izvršenja.

Ona je precizirala da je reč o računima koje je EPS snabdevanje ispostavilo od 1. jula do novembra prošle godine i da će na teritoriji Beograda ove predmete raditi 75 izvršitelja, podsetivši da u Srbiji ima ukupno 199 izvršitelja.

Prinudna naplata zaostalih dugova za struju za oko 100.000 potrošača koji imaju dug zaključno sa novembrom 2013. godine, počeće danas, najavilo je preduzeće EPS snabdevanje.

Tagovi

Komentari 10

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Čačanka

Ja ću da im dam dobrovoljno bunar,pa neka ga slobodno nose!

Proleter

Neplaćajte im ni dinara. Pustite da zastari rok za naplatu putem suda. Ali pazite nemojte dozvoliti da vas rade ono kao uplatite barem nešto jer time prekidate zastarenje i vreme naplate počinje ispočetka. Mogu samo da vam plene pc ili tv. A što se tiče nekretnine a vidim da i time prete, prepišite je kao poklon na člana porodice. Nemojte overavati ugovor u sudu jer vam je to izdatak. Dovoljno vam je prisustvo i potpis dva svedoka. Ostaje samo da se šćućurite i čekate. Da prođe tri godine. A DA NAJVAŽNIJE pokušaće i da vam se vaćaju za platu, ima i za to rešenje dogovorite se sa gazdom da vas odjavi da vam plaća u kešu. Nema bankovnog tačuna nema admin zabrane. A pokretna imovina jednostavno kupite auto da nije na vaše ime samo rešite ovlašćenje za ušravljanje. Kakva sprdnja sa narodom. Nedaj se narode.

nikola kragujevac

Ovii izvrteljii zloo dnaaa oni koliko uzimaju paraaa to je strasnoo, mom komsi nije placao kablsku dali njima na dug od 9000 hiljada trazili 4000 da im plati sto su dolazi... Sta mislite da narod ne bih placao strujuu da imaaa para i da su nam veca primanja..... ?? narod voli da im neko udje u kucu uzme televizor, sporet krevetttt jos vecu bedu ce da navucemooo...

special image