• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vučić: Gori pod nogama zbog Železare i Petrohemije

Izvor Tanjug

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbiji "gori pod nogama" zbog situacije sa Železarom Smederevo i pančevačkom HIP-Petrohemijom.

On je istakao da je rešenje za ta preduzeća bliže nego pre mesec dana.

Vučić je, na konferenciji za novinare u Vladi Srbije, govoreći o nalaženju strateškog partnera za smederevsku Železaru i Petrohemiju, rekao da ima više domaćih i stranih kompanija s kojima su razgovori u toku.

"Oko toga imamo mnogo problema, ali mislim da smo bliže rešenju nego pre mesec dana, kada smo ušli u razgovore sa američkim i ruskim partnerima. Očekujem da naši potencijalni američki partneri sledeće nedelje budu ovde i da te razgovore nastavimo u najboljem smeru", rekao je Vučić.

Kada je reč o Železari, dodao je premijer, samo je pitanje da li će Srbija dobiti garancije da će ona nastaviti da radi zbog velikog broja zaposlenih, rasta industrijske proizvodnje, ali i zato što, kako je rekao, kada rade obe peći donosi najmanje 0,7 odsto BDP-a.

"Mi ćemo da izdvojimo novac za sirov materijal, da izdvojimo mnogo toga, da pomognemo mnogo, ali su nam potrebne garancije da Železara neće biti ugašena u narednih nekoliko godina i da ćemo sačuvati najveći broj zaposlenih", rekao je Vučić.

On se osvrnuo i na kritike da će Železara biti prodata za dolar, poručivši da svi koji imaju rešenje, to rešenje i predlože.

''Nećemo je prodati za dolar, već ćemo i mnogo da platimo'', poručio je Vučić kritičarima koji kažu da će Železara biti prodata za dolar.

''Ukoliko neko ima bolje rešenje molim ga da ga iznese, pošto ga već godinama nemamo", poručio je Vučić.

Odgovarajući na pitanje novinara o strateškog partneru za RTB Bor, premijer Srbije je ocenio da problemi tog basena dobrim delom finansijski mogu da se rešse.

"Naš je cilj da do Nove godine završimo topionicu, da nađemo strateškog partnera za rudnik, da bismo imali čime da punimo topionicu za Cerovo, a država će da reši pitanje Borske jame, Krivelja i rudnika Majdanpek", rekao je on.

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Predrag 67

Pljuvao je po žutima, što su železaru prodali za 28 mil.$ i govorio da će ih u zatvor zbog toga, a on će sad da plati da neko dodje!?

hah

Seci usi, krpi zadnjicu, da izdrzi dok je Vucic na vlasti posle ko ih... Poslovanje mora biti odrzivo a ako ne moze onda gasi. Nema tu filozofije. Zao mi je sto ljudi moraju na ulicu ali tako je svima, ne samo njima.

special image