• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Karići predstavili projekat "Tesla grad"

Izvor mondo.rs

Stranka porodice Karić Pokret snaga Srbije obavestila javnost da je članovima premijerovog kabineta predstavljen njihov projekat "Tesla City".

Članovima kabineta premijera Srbije Aleksandra Vučića, šefu kabineta Ivici Kojiću i državnom sekretaru u ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture mr Dejanu Trifunoviću predstavljen je projekat "Tesla City" a autori projekta očekuju da se Beograd opredeli o lokaciji i površini prostora na kojem bi se podigao novi grad.

Kako se navodi u saopštenju, projekat su prezentovali predstavnici kompanije "Tesla grad BK" d.o.o., nova članica BK Grupe kao i predstavnici francuske kompanije " Valode & Pistre" koja je glavni projektant.

"Članovi kabineta premijera obavešteni su da je kompanija "Tesla grad BK" d.o.o. obezbedila investitore za ovaj poduhvat. Generalni izvođač radova biće BK Grupa. Obim i vrednost radova zavise od urbanističkih uslova i prostora koje grad odredjuje zavisno od svojih potreba", navodi se u saopštenju Pokreta snaga Srbije.

"Tesla City" je projekat koji može da se realizuje na prostoru do dva miliona kvadratnih metara sa sadržajima koji najviše odgovaraju gradu u kome se realizuju.

Na predstavnicima grada Beograda je da osim lokacije odluče i preciziraju na kojoj površini će se od 500.000 do dva miliona kvadratnih metara, koliko je ponuđeno, "Tesla City" zidati.

Predstavnici kompanije "Tesla grad BK" d.o.o, francuske kompanije "Valode & Pistre" kao i ostali investitori istovremeno su obavestili kabinet premijera da su spremni da sličan projekat, od 50 000 kvadratnih metara, realizuju još i u 24 preostala srpska grada, sedišta okruga, kako bi se Srbija ravnomerno razvijala, navodi se u saopštenju.

Komentari 29

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

abc

Nemačka rekonstruiše bukvalno ni iz čega stare delove pojedinih gradova koji su razrušeni do temelja tokom WWII, a oni hoće Beograde na vodi i Tesla sitije koji siromašnom, oronulom i sivom Beogradu, nakrcanom nakaznim socijalističkim i skorojevićkim zgradurinama, stoje ko piletu...Nemojte se slučajno prevariti da osposobite zgradu Narodnog muzeja, da dovršite Hram posle sto godina ili da napravite zgradu Beogradskoj filharmoniji, šta će nam to.

PEDJA

A kad ce biti predstavljen projekat neke fabrike?

ma zaokruzi na 30 nek ide zivot!

Daj 24 komada!

special image