• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Japanci zainteresovani za ulaganja u Srbiju

Izvor Tanjug

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas u Beogradu predstavnicima japanske poslovne organizacije Keidanren o mogućnostima ulaganja u Srbiji.

"Srbija je spremna da japanskim kompanijama ponudi najbolje uslove za investiranje", rekao je Vučić na sastanku s predstavnicima organizacije Keidanren koja predstavlja 1.300 najvećih japanskih firmi i 112 poslovnih udruženja.

Kako se navodi u saopštenju Vlade, Vucić je istakaao da je Srbija na putu ka EU, ali i da je jedina zemlja koja ima sporazum o slobodnoj trgovini sa Evropskom unijom, Rusijom, Kazahstanom i Turskom što je čini pogodnom za dolazak stranih kompanija.

On je predstavnike Keidanrena upoznao s reformskim merama Vlade koje će unaprediti investicionu klimu.

Vučić je, kako se navodi, naglasio da Vlada zna da japanske kompanije žele više i bolje da sarađuju sa Srbijom i zahvalio je narodu i Vladi Japana za veliku pomoć Srbiji nakon poplava. Japan je na drugom mestu po donacijama upućenim Srbiji.

Josio Sato, predsednik Komiteta za Evropu organizacije Keidanren, istakao je da Japan želi da Srbija doprinese stabilnosti i da se ekonomski razvija.

"Nas vezuje 130 godina diplomatskih odnosa, a ekonomski moraju da budu bolji u budućnosti. Japan doprinosi privrednom rastu zemalja s kojima sarađujemo i zato smo zainteresovani za investiranje u Srbiji", rekao je Sato.

Predstavnici japanskih kompanija zainteresovani su za ulaganja u prehrambenu, auto i elektro industriju.

"Vlada Srbije čini velike napore da sprovede ekonomske reforme i zato je ovo pravi trenutak za jačanje naše ekonomske saradnje. Proizvodnja je najveći potencijal vaše zemlje i to će doprineti otvaranju novih radnih mesta i povećanju izvoza", rekao je Josio Sato - prenosi Kancelarija Vlade Srbije za saradnju sa medijima.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image