• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Pirotu štrajkuje 1.300 radnika Mura Prvi maj

Izvor Tanjug

Radnici kompanije AHA Mura Prvi maj iz Pirota ,koja zapošljava preko 1.300 radnika i deo je grupe AHA Mura iz Slovenije, od danas je u generalnom štrajku.

Kako su Tanjugu izjavili sindikalni lideri u pirotskoj kompaniji, njihov glavni zahtev je da vlasnica fabrike Mojca Lukančič uplati pet miliona evra za dokapitalizaciju pirotskog dela AHA Mure.

Glavni poverenik UGS Nezavisnost za AHA Mura Prvi maj, Saša Potić, kazao je Tanjugu da je pre pet dana, u skladu sa Zakonom, najavljen generalni štrajk i da je od danas fabrika u štrajku.

"Vlasnica fabrike je javno izjavila da je obezbedila pet miliona evra za dokapitalizaciju pirotske fabrike, ali taj novac još nije uplaćen i to je ujedno i naš osnovni uslov, uplata obećanog novca koji će omogućiti opstanak fabrike. Štrajk će trajati do ispunjenja tog uslova. To doduše može da se desi i danas, s obzirom da je ona od Ministarstva privrede dobila rok da uplati novac do danas, ako se to desi, radnici će već sutra stupiti na posao", kazao je Potić.

Poverenik ASNS-a Vladica Marinković izjavio je Tanjugu da je u štrajku cela fabrika i da će se štrajk odvijati, za sada, u krugu fabrike.

Kompanija AHA Mura odlukom Okružnog suda u Murskoj Soboti otišla je u stečaj krajem maja ove godine. Sud u Sloveniji doneo je odluku o proglašenju stečaja zbog dugovanja matične kompanije prema Poreskoj upravi Slovenije, a s obzirom da je pirotska konfekcija, koja zapošljava više od 1.300 radnika ćerka firma AHA Mure, automatski je postala deo stečajne mase pa je i sudbina pirotske fabrike i zaposlenih u njoj od tada neizvesna.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image