• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nikolić otvorio novi pogon Mišlena u Pirotu

Izvor Tanjug

Tomislav Nikolić otvorio u Pirotu novi pogon fabrike "Tigar tajers" (Tyres) uz poruku da je poslovanje i ulaganje francuske kompanije "Mišlen" u Srbiji potvrda da je naša zemlja stabilna i dobro uređena država u koju treba ulagati.

"Danas zvanično počinje realizacija 215 miliana evra vrednog investicionog projekta. Proširenje proizvodnih kapaciteta i uvođenje novog programa proizvodnje putničkih i poluteretnih pneumatika omogućiće povećanje obim proizvodnje za 50 odsto već do kraja 2016. godine", rekao je Nikolić prilikom otvaranja novog pogona fabrike koja posluje u okviru "Mišlen grupe" .

Otvaranjem 500 novih radnih mesta ukupan broj zaposlenih u "Tigru" iznosiće 2.700 radnika i doprineće maksimalnom korišćenju lokalnih ljudskih resursa, što će uz primenu modernih industrijskih tehnologija uticati, između ostalog, i na unapređenje regionalnog privrednog razvoja, naglasio je on.

Nikolić je dodao da u godini, koja će u Srbiji ostati upamćena po katastrofalnim poplavama, ulaganjem u zapošljavanje, otvaranjem ovog i drugih novih proizvodnih pogona Vlada Srbije uliva nadu i daje veru u bolje sutra.

Među najvećim srpskim izvoznicima

Pirotski Tigar tajers i dalje drži visoku poziciju među izvoznicima u Srbiji i na listi najvećih srpskih izvoznika, koju je objavilo Ministarstvo finansija posle sedmomesečnog poslovanja u ovoj godini. Ta kompanija se nalazi na trećem mestu sa izvozom vrednim 139,9 milion evra u tom periodu, odmah iza Fijat automobila Srbije i Naftne industrije Srbije. "Mišlen" je prusutan u Srbiji poslednjih devet godina.

 "Naš zajednički 'Tigar" učvršćuje prijateljstvo srpskog i francuskog naroda, započetog pre 135 godina uspostavljanjem diplomatskih odnosa Fransucke i Srbije, iskovanog pre 100 godina i osnaženo u svetskim ratovima koji su obeležili prvu polovinu 20 veka", rekao je Nikolić.

Stogodišnjica od početka Velikog rata, naglasio je on, podsetnik je srpskom narodu da je u prelomnim i sudbonosnim trenucima mogao da računa na pomoć i podršku francuskog naroda.

Prema njegovim rečima, prijateljstvo uspostavljeno i ojačano u teškim vremenima i nesrećnim okolnostima, delimično poljuljano pre 15 godina, danas se razvija i neguje uspešnom ekonomskom saradnjom.

"Francuska lađa sa srpskim privrednim borcima bez sumnje će odoleti svim ekonomskim burama i iskušenjima i bezbedno će pristati i usidriti se i u najudaljeniju luku sveta", poručio je predsednik Srbije.

Predsednik Srbije i predsednik "Mišlen grupe" Žan Dominik Senar simbolično su označili početak rada fabrike potpisivanjem prve auto gume.

Otvaranju fabrike pored predsednika Nikolića, prisustvovali su i ministar privrede Željko Sertić, najviše rukovodstvo "Mišlen grupe" iz Francuske, ambasadorka Francuske u Srbiji Kristin Moro i predstavnici lokalne samouprave.

Nikolić je nakon otvaranja obišao pogone fabrike " Tigar Tyres - Big Tigar", kao i pogone Tigar Obuće u Pirotu.

"Ovo je veliko ohrabrenje kad dođem u fabriku koja radi. Idem i u one fabrike koje, na žalost, ne rade da vidim šta može i kako može da im se pomogne. Da vidimo da li mogu plate da budu veće, da li može da se od te zarade, ponovo kao nekad, školuju deca, prave kuće, kupuju automobili i bolje živi", rekao je predsednik Srbije.

Tigar Obuća posluje u okviru kompanije Tigar, je dobar primer za druge fabrike i znak da i onaj deo firmi koji nije privatizovan i nije imao strane investicije isto tako može dobro da radi, naglasio je Nikolić.

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

AirFrance

Ne znate vi ni opanak vise da napravite,Tigar ima jako lose pneumatike koje mogu da prodju na zastavi ili nekoj Ladi.

Srbija kolonija

@AirFrance Pa verovatno zato 95% proizvodnje plasira u EU i Ameriku i ima najvecu vrednost izvoza posle FIATa i NISa (nakon otvaranja novog pogona bice samo FIAT isred). Ono, medjutim o cemu se uopste ne prica je koliko se izrabljuju radnici u Tigru i koliko se radi. Tako ni robovi nisu radili i sve to za 5-10 puta manju platu od istog radnika u Francuskoj na istoj traci. O zagadjenju i da ne pricam. Svake noci ceo grad smrdi na gumu i nikom nista. Ubuduce ce verovatno samo takvi i dolaziti u Srbiju. Da im budemo robovi koji rade najgore poslove za 200e. P.S. Kakve veze ima NIkolic sa Tigrom pa da ga on otvara?? Kako ga nije sramota? Sete se nekog grada samo kad je slikanje.

special image