• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rusija obećala: Srbiji sigurno snabdevanje gasom

Izvor Tanjug

Srbija je dobila čvrsto obećanje od ruskih partnera da ćemo imati sigurno snabdevanje gasom tokom predstojeće zime, izjavio je danas ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić po povratku iz Moskve.

Antić se u Moskvi sastao sa ruskim kolegom Aleksandrom Novakom.

Dobili smo obećanje da će ruska strana učiniti sve, i već preduzima korake da Srbija ima stabilno snabdevanje gasom po osnovu dugoročnog ugovora koji imamo sa Gaspromom, rekao je Antić novinarima u resornom ministarstvu.

Obećanje da će ruska strana učiniti sve za sigurno snabdevanje Srbije gasom tokom zime, kako je naglasio, ušlo je i u zvaničan dokument u okviru Međuvladinog srpsko-ruskog komiteta za trgovinu, koji je proteklih dana održan u Moskvi.

"To je jako dobra vest za građane i Vladu Srbije i posle toga se lakše diše", kazao je ministar, napominjući da je to posebno važno kada se ima u vidu da Srbija trpi posledice poplava u energetskom sektoru, koji radi u napregnutim uslovima.

Antić je preneo i da je na sastancima u Moskvi bilo reči o tome da se zajednički razmotri strateški razvoj NIS-a i da je stav Srbije da NIS treba da se fokusira na završetak investicionog ciklusa u Srbiji.

"Treba da završimo polemiku na temu o tome koji vid duboke prerade da se tehnološki instalira u pančevačkoj rafineriji i da se krene u tu investiciju" naveo je on.

Prema njegovim rečima, sa Rusima se pregovaralo i o tome da preduzeća Metanolsko-sirćetni kombinat i Azotara dobiju povoljnije cene gasa, koji je neophodan za njihov rad.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image