• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Krušiku "ukinut" minimalac, najmanja plata 35000

Izvor MONDO/Agencije

U valjevskom Krušiku više nema "minimalca", potvrdio je danas novinarima ministar odbrane Bratislav Gašić koji je bio u nenajavljenoj poseti toj fabrici.

Isplaćen je deo septembarskih plata, a najniža primanja 1.232 radnika sada su 35.000 dinara.

Krušik ima obezbeđene poslove za 43 miliona američkih dolara, čija će se realizacija nastaviti i 2015. godine.

Za taj posao, kao i za nove, izvesne poslove koji će biti ugovoreni, potrebni su novi radnici, koje će Krušik primiti.

Ministar Gašić je obećao kako "više neće biti primani mamini i tatini sinovi", već oni koji žele i znaju da rade.

Bratislav Gašić je posetio i pogone privatizovane fabrike akumulatora u kojoj zaposleni nisu primili plate od 2012, a nije im uplaćeno ni zdravstveno i penziono osiguranje.

Ministar je ponovio da je ta fabrila bitna za Vojsku Srbije (VS), te će Ministarstvo odbrane učiniti sve da se ona oporavi, uz moguće poništavanje privatizacije jer u toj fabrici sada nema vlasnika.

Krušik Akumulatore je 2007, za 57 miliona dinara, na tenderu kupila Euro Balkan korporacija, čiji je suvlasnik i bivši funkcioner JUL-a, Zoran Čičak.

Sve je funkcionisalo kako treba dok nije otplaćena poslednja rata, a onda je, po tvrdnjama sindikalaca, proizvodnja zaustavljena, a imovina fabrike se "čerupa".

Ta fabrika je u ovom delu Balkana jedini proizvođač velikih čeličnih i nikl-kadmijum akumulatora koji se koriste u avio i železničkoj industriji, kao i za potrebe vojske, policije i elektroprivrede.

Komentari 3

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

bagi

Mi u Cacku primamo te pare odavno,ali uz 40 sati prekovremenog i oko 40 sati nocnog rada. Toliko o namenskoj kao motoru zamajcu domace industrije.

INZENJER-RAZVOJ

Dolazak ministra nije bio iznenadan, najavljivan je vec desetak zadnjh dana,svi su u fabrici znali da ce i kada ce doci do posete,samo se nije znalo tacno vreme u toku dana.Pa psto je to bilo posle radnog vremena ZEMUNAC je naredio da se zatvore kapije i da do daljnjeg radnicima nema izlaska iz fabrike, da bi ako eventualno ministar svrati u neki pogon video kako radnici koji su presedeli prvu smenu sada rade.Ovo nije nikome palo na pamet od Gospodina Inzenjera Nikole Stankovic,koji je pravio fabriku vec ovome danas koji je od nje napravio logor.Sto se tice 43 miliona dolara, gospodine ministre prevario Vas je,to su fiktivni ugovori pripremljeni prvenstveno zbog uskoro moguceg konkursa za direktora Krusika.Ko je na svetu potpisao ugovor vredan vise od 25 miliona dolara sa firmom iz Cacka koja nema ni jednog zaposlenog.Nikada to nece biti realizovano,zna to odlicno predsednik nadzornog odbora.

mala

Ni ja nisam verovala da se cuda desavaju i meni je od juce minimalac 32000 dinara.

special image