• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ministar: Ove godine recesija, oporavak 2016.

Izvor Tanjug

Ministar privrede Željko Sertić izjavio je danas u Aranđelovcu da će srpska privreda ove godine biti najverovatnije u recesiji.


Sertić je najavio da se privredni rast, ako naredna godina bude dobro iskorišćena za rezove, može očekivati već u prvom kvartalu 2016. godine.

"Ova godina je takva kakva jeste i već imamo najave da ćemo je završiti u recesiji ali ne strašnoj i velikoj kako je moglo da bude ali u odnosu na 2013. godinu svakako jeste pad", rekao je Sertić na "Regionalnom investicionom samitu" NIN Fokus, čiji je Tanjug medijski pokrovitelj.

On je kazao da država ima ispred sebe još oko godinu da napravi ozbiljne rezove i da ako to ne bude učinila imaćemo ozbiljne probleme.

"Ako to uradimo već prvi dobri pokazatelji će biti vidljivi početkom 2016. godine. Ali ako ne uradimo efikasno taj zadatak u 2015. godini onda ćemo se boriti da budemo iznad nule ili da imamo što manji minus, ali bojim se da bi to napravilo negativnu spiralu" ocenio je ministar.

On je dodao da u tom slučaju ne vidi kako bi se država borila sa servisiranjem svojih obaveza odnosno otplaćivala kredite i podmirivala socijalna davanja.

Prema njegovim rečima Srbija više nema prostora za nova zaduživanja, jer bi tako mogla da zapadne "u potpuni haos" s obzirom na to da ni daleko ekonomski znažnije zemlje tako nešto sebi sada ne mogu da dozvole.

Sertić je naveo da je cilj i da se u naredne tri godine deficit svede na optiminalan nivo i da zato država mora da podigne prihodovnu stranu za šta su najvažnije investicije, ali i smanjenje troškova.

Tagovi

Komentari 6

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Dejo-ČAČAK

"U aprilu ste rekli pare u maju. Od tada prošlo godinu dana"

NADJA

PRVO GOVORE DO 2016 GODINE,ONDA IZJAVLJUJU POCETKOM 2016 GODINE

Živanko

I tako iz godine u godinu. Ovakve izjave slušamo već decenijama.

special image