• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Imleku se posrećile sankcije - izvozi sir u Rusiju

Izvor Beta

Kompanija Imlek dobila je izvoznu dozvolu i uskoro će početi izvoz sira u Rusiju, i to u količinama duplo većim nego što je plasman u Srbiji, saopšteno je danas iz te kompanije.

Imlek će na rusko tržište izvoziti oko 300 tona belog sira mesečno, što je duplo veća količina od one koje se plasira na tržište Srbije u istom periodu, a pun kapacitet izvoza u Rusiju biće ostvaren nakon dva do tri meseca, kada se i tamošnji potrošači naviknu na Imlekov sir.

 Kako navodi ta kompanija, izvoz u Rusiju neće se negativno odraziti na količine koje Imlek plasira na domaće tržište, jer je namera Imleka da se kroz izvoz i pozicioniranje na ruskom tržištu trajno podignu količine sirovog mleka koje se proizvedu u Srbiji.

Kompanija Imlek upozorava da bi pozitivne tendencije u izvozu mogle da budu ugrožene eventualnom odlukom Vlade Srbije o smanjenju premije za mleko.

"Takva odluka učinila bi nemogućim izvoz u Rusiju, ali bi ugrozila i domaće tržište. Upravo iz tog razloga, Imlek očekuje da premije za mleko ostanu na istom nivou kao sada", navodi se u saopštenju.

Izvoz poljoprivrednih proizvoda u Rusiju potenciran je u srpskoj javnosti kao velika šansa domaćih kompanija otkako su zemlje Zapada uvele sankcije Rusiji zbog situacije u Ukrajini.

Vlasnik Imleka je Dunav grupa, kojom upravlja londonski investicioni fond Salford.

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

goran

hahaha,

Роки

Лепа вест. Желим успешно пословање свим запосленима и нек извоз буде у експанзији.

special image