• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sve što uštedimo na platama, damo za penale

Izvor Beta

Član Fiskalnog saveta Vladimir Vučković izjavio je danas da Srbija godišnje za penale i kazne zbog neispunjavanja obaveza placća 10 milijardi dinara, koliki je i godišnji efekat "solidarnog poreza" na plate.

Vučković je na konferenciji "Sloboda i reforme" u Beogradu kazao da izolovane mere koje država sprovodi za smanjenje fiskalne konsolidacije, odnosno smanjenje plata i penzija, nisu dovoljne.

 "Sada na račun dospevaju neke neracionalnosti države iz prethodnih godina", kazao je Vučković i ocenio da nema fiskalnog oporavka bez oporavka privredne aktivnosti.

Vučković kaže da je država do sada preduzimala samo parcijalne mere fiskalne konsolidacije, te da je smanjenje plata i penzija nužno, ali ne i dovoljno.

"Ono što smo imali do sad su parcijalni, mali i zakasneli potezi, a nikako sveobuhvatna fiskalna konsolidacija i još uvek ne vidimo da će ona da se desi", rekao je Vučković.

On je podsetio da je bilo povećanja PDV i kontrolisanja plata i penzija u nekom navratu, ali da to nikako nije dovoljno.On je rekao da dok nema oporavka privredne aktivnosti, nema ni trajne fiskalne konsolidacije.Vučković je posebno naglasio da su izdvajanja za kapitalne investicije države veoma mala u planovima države, a da je nepovoljno i to što izvršenje tih investicija ne prelazi 50 odsto i tog malog plana.

Komentari 3

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

mota sramota

treba zabraniti stranke,staviti čoveka u prvi plan,pa ko vredi biće vrednovan.

Protest

Dokle će političari i njihove stranke da uništavaju ovu državu? Zašto policija i vojska ne preduzmu nešto i ne zaustave te štetočine?

Kriva drinade.--

@Protest Dok ih glasamo,više stranaka i partije,nego proizvodna preduzeća.

special image