• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Delez trese štrajk ali će nastaviti sa ulaganjima

Izvor Tanjug

U Srbiji Delez grupa neće zatvarati radnje već predviđa širenje mreže, rečeno iz kompanije koja se "smanjuje" u "rodnoj" Belgiji pa je zbog toga tresu štrajkovi.

Za Delez grupu (Delhaize Group) Srbija predstavlja strateško tržište sa izuzetnim razvojnim potencijalom i zbog toga će kompanija nastaviti da ulaže u stalni razvoj svih segmenata poslovanja, rečeno je Tanjugu u toj kompaniji.

Na pitanje da li će plan restruktuiranja za Belgiju imati bilo kakvog uticaja na poslovne aktivnosti u Srbiji i da li planiraju zatvaranje radnji ili otpuštanja zaposlenih na lokalnom nivou, u Delezu su odgovorili da do kraja novembra očekuju otvaranje Distributivnog centra u Staroj pazovi, u čiju izgradnju su uložili 50 miliona evra.

"Očekujemo da će od ovog distributivnog centra korist imati sama kompanija, naši dobavljači ali i srpska privreda", kažu u Delezu dodajući da u Srbiji planiraju širenje poslovne mreže i unapređenje radnih i životnih uslova za svoje zaposlene, kao i iskustva kupovine za svoje potrošače.

Delez Belgija je izrazila žaljenje zbog događaja u prošloj nedelji, ali pozitivno ocenila pokretanje pregovora sa zaposlenima kako bi se došlo do rešenja za spornu situaciju.

Štrajk zaposlenih u belgijskom trgovinskom lanacu Delez obustavljen je juče posle sastanka sa direkcijom kompanije koja se obavezala da će formulisati "predlog koji će biti prilagođen ekonomskim planom za radnike".

Sindikat zaposlenih u tom trgovinskom lancu u Belgiji odlučio je da obustavi štrajk, koji je započeo 16. oktobra, pošto se direkcija obavezala da će do 5. novembra predstaviti plan koji će voditi računa o interesima radnika ali i izazovima firme, preneli su belgijski mediji.

Direkcija Deleza je u junu najavila nameru o restruktuiranju preduzeća, otpuštanju 2.500 radnika i zatvaranju 14 od ukupno 138 prodajnih mesta, zbog čega su zaposleni krajem prošle nedelje stupili u štrajk. U Briselskoj i Valonskoj regiji zatvoreno je bilo 67 supermaketa, a u Flandriji 35.

Posle najavljenih otpuštanja i zatvaranja objekata stigla je i vest o smanjenju plata zaposlenih od najmanje 90 evra mesečno, što je dodatno iritiralo zaposlene. Uprava kompanije tvrdi da su mere štednje neophodne kako bi se osigurao dalji opstanak firme.

Komentari 4

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

krivicna prijava

Nadam se da nece mnogo ljudi poverovati u obrazlozenje.Uopstena prica. Kada ce da poboljsaju segmen placanja radnika. Bilo kakav komentar od strane rukovodstva mora se uzeti sa rezervom.Kada ce te da naplatite stetu od rukovodioca koju su napravili kompaniji I da li ce te ikad da je naplatite. Nazalost da nije ovako ozbiljna situacija ova informacija bih bila smesna.

007

Postoji osnovana sumnja na organizovan kriminal u Delhaize. No o tome treba da vodi računa država. Ali neki pojedinci iz državnog aparata ne rade svoj posao kako treba.

Serbia forever.

@007 Drug inspektor kaže da je kod Deleza u Maxiju ispravna i sveža, što se ne može reći za IDEU, gde je nadjen zatrovan krompir iz Egipta, a država ćuti, zašto?

special image