• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Putin i Vučić večeras traže rešenje za gas

Izvor Tanjug

Premijer Aleksandar Vučić razgovaraće večeras u 20 sati telefonom s predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom o rešavanju problema u vezi sa dugovima Srbije za gas, rečeno je u Kabinetu premijera.

Srbija duguje 200 miliona evra Rusiji za gas, a premijer je ranije objasnio da taj dug ne osporavamo, ali da bi za našu zemlju bilo preveliko opterećenje da ođedanput ili do marta isplati celu sumu.

Premijer je ranije, najavljujući razgovor s šefom ruske države, objasnio da je reč o modelu finasniranja, nacinu isplate i rokovima isplate srpskog duga koji, kako je rekao, niko ne spori.

Vučić je takođe istakao da će u razgovoru s Putinom tražiti ono što je najbolje za Srbiju, te da 100 miliona duga nije problem, ali da je pitanje da li moramo da vratimo 200 miliona do marta, što bi, kako je naveo, za Srbiju bilo veoma teško "i odrazilo bi se na javnom dugu i fiskalnom deficitu koji želimo da držimo pod kontrolom u 2015. ".

"Smatramo da postoje razlozi zbog kojih bi Srbiji trebalo da se izađe u susret, jer ne mislimo da je sve idealno u poslovanju pojedinih kompanija u Srbiji, ali te primedbe ćemo na partnerski način da iznesemo", rekao je Vučić.

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Darko

A sto uzimas toliko,ako ne mozes platiti!sad neko treba da se sazali,pa kazes,ajde cekacemo vas!kad dodjes u trgovinu ili na pumpu i kupis robu ili gorivo,ne kazes ovome na blagajni,ajd me sacekaj,nemam sad ceo iznos,nego plati!tako i rusi sad,traze samo ono sto je isporuceno i cenu koja je dogovorena!

special image