• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Premijer kaže da ćemo 2016. imati najveći rast

Izvor MONDO/Agencije

Premijer Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će Srbija sledeće godine imati rast od oko 1,5 odsto, a da će u 2016. godini moći da računa na najveći rast u Evropi.

"Potrebno nam je godinu i po dana strpljenja, da štedimo da bismo smanjili razliku između onoga što smo zaradili i onoga što trošimo, da bismo snizili dug i povećali rast. Uz sve mere koje smo preduzeli, i s najavama koje imamo po pitanju Železare i Petrohemije, odgovorno kažem da ćemo već naredne godine imati rast od 1,5 odsto", naveo je Vučić u uvodnom tekstu u poslednjem Informatoru Srpske napredne stranke.

On je ukazao da bi se Srbija krajem 2016. ili početkom 2017. godine suočila s bankrotstvom da se ništa nije promenilo.

Premijer je ocenio da su rezultati vlade "opipljivi" i da kao nikada u novijoj političkoj istoriji u Srbiji postoji izražena makroekonomska stabilnost, stabilniji kurs, da su devizne rezerve između 10 i 11 milijardi, da postoji značajan pad inflacije i pad broja nezaposlenih.

U okviru mera štednje, Skupština Srbije usvojila je u oktobru zakone kojima je predviđeno da od 1. novembra budu smanjene plate u javnom sektoru i penzije veće od 25.000 dinara, što bi trebalo da doprinese konsolidaciji javne potrošnje.

Prema njegovim rečima, da ništa nije promenjeno, "stigli bismo do bankrotstva početkom 2017. ili krajem 2016. godine".

Povlačili smo nepopularne, teške poteze, jer želimo da ozdravimo našu zemlju. Morali smo da popravimo ono što su uradili oni pre nas, da ispravimo zločin prema Srbiji, koji je učinjen nerazumnim i neracionalnim podizanjem penzija i plata u javnom sektoru, samo zarad glasova na izborima, jer narod ni zbog čega drugog za određene političke partije nije mogao da glasa, istakao je Vučić.

"Potrebno nam je godinu i po dana strpljenja, da štedimo da bismo smanjili razliku iz među onog što smo zaradili i onoga što trošimo, da bismo snizili dug i povećali rast", poručio je on.

I na kraju, hoću da vam kažem da se reforme preduzimaju jer je Srbija važnija od svih političkih stranaka. Srpska napredna stranka ne mora da bude vladajuća stranka posle sledećih izbora, ali Srbija će tada biti normalna, uspešna i prosperitetna zemlja.

"Počeli smo da sprovodimo reforme na svim poljima, u Srbiji više neće biti nedodirljivih koji nanose štetu svojoj državi. I nikoga nećemo moliti da nas primi u Evropsku uniju, sprovešćemo reforme kako bismo zaslužili članstvo", poručio je Vučić.

Komentari 7

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Predrag 67

Samo u pustinji su svi pravci mogući!

Svašta

Kao pokvarena ploca...

Internacionale

Ne lipci magarce do zelene trave..

special image