• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Turski Džinsi stiže i u Krupanj

Direktori preduzeća Krupanjka Zoran Marinković i turske kompanije Džinsi Srbija (Jeanci) Taner Bujukdžan potpisali su danas pismo o namerama o početku Džinsijeve proizvodnje u Krpunju, a u fabrici će za početak biti zaposleno 150 ljudi.

Prema potpisanom dokumentu, sledi adaptacija proizvodnih pogona Krupanjke, u koju će biti uloženo oko 30 miliona dinara, a po završetku radova Džinsi će započeti proizvodnju tekstilnih artikala u tom pogonu.

Potpredsednik vlade Rasim Lajić, koji je prisustvovao potpisivanju dokumenata, ocenio je da danas nije potpisano samo pismo o namerama, već su učinjeni praktični koraci u otpočinjanju proizvodnje u Krupnju, koji spada među najnerazvijenije opštine u Srbiji.

"Dolazak Džinsija je realizacija onoga o čemu već mesecima razgovaramo. Oni u Leskovcu već zapošljavaju više od 600 radnika, imali su više ponuda, ali su odlučili da dođu u Krupanj", rekao je Ljajić.

Prema njegovim rečima, danas je upućen poziv svim nezaposlenim licima na teritoriji opštine, starosti od 18 do 32 godine, da se jave na obuku koju će Džinsi sprovesti da bi nakon toga dobili i posao.

"Paralelno sa obukom, obaviće se i rekonstrukcija pogona kako bi proizvodnja mogla da počne već narednog meseca. Na početku će posao dobiti 150 ljudi, a kasnije, nadam se, da će biti zaposleno još ljudi", kazao je Ljajić.

Ambasador Turske u Srbiji Mehmed Kemal Bozaj rekao je da je ovom investicijom ispunjeno obećanje koje je turska vlada dala srpskom premijeru Aleksandru Vučiću.

"Premijer Vučić zamolio je (tada bivšeg šefa turske diplomatije a današnjeg premijera Turske) Ahmeta Davutoglua, prilikom njegove posete Srbiji, da donese više investicija u Srbiju i naglasio tada da je Krupanj stradao u poplavama i da spada među nerazvijene opštine", podsetio je Bozaj.

Kako je dodao Davutoglu je tada obećao Vučiću da će se raditi na ostvarivanju potencijalnih projekata.

U taj proces investiranja ukuljučio se Džinsi, koji je prema rečima turskog diplomate, jedan od najvećih turskih investitora u Srbiji.

Bujukdžan je rekao da će ta kompaninja sprovesti obuku zainteresovanih radnika, dok će za šefove biti organizovana obuka u Leskovcu.

Direktor Krupanjke Zoran Marinković je istakao da je ovo trenutak koji je to preduzeće dugo čekalo i da to znači zapošljavanje u početku sigurno 150 ljudi, "a to je broj koji sada nema nijedna fabrika u Krupnju".

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image