• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Albanska rampa za srpske lekove, sledi odmazda?

Izvor Tanjug

Ministar privrede Željko Sertić izjavio je danas da je Albanija početkom septembra donela zakon kojim je ograničila uvoz lekova i medikamenata svih vrsta iz Srbije na svoje tržište, što je mimo svih protokola i sporazuma.

"To znači za naše dve najveće farmaceutske kompanije, Galeniku i Hemofarm, zatvaranje tržišta za 110 preparata koji danas postoje registrovani ili su u toku registracije za plasman na njihovo tržište", rekao je Sertić u Privrednoj komori Srbije na skupu o srpskoj izvoznoj privredi.

To je, prema njegovim rečima, veliki finansijski minus za obe kompanije i Srbija, kako je kazao, neće dozvoliti da joj Albanija uvede pravila kojima će pokušati da uništi deo srpske privrede, a da Tirana ostane bez bilo kakvih implikacija sa srpske strane.

"Nećemo dozvoliti da Albanija nama uvede pravila koja će uništiti naš deo proizvodnje, a da ona ostane bez implikacija od strane Srbije", rekao je Sertić.

Ministar privrede je rekao da je pre par dana, tokom posete albanskog premijera Edija Rame Beogradu, ukazao na ovaj problem sa farmaceutskom industrijom.

"Kapacitet naše države da se bori sa takvim stvarima jeste upravo naša politička stabilnost i rešenost da imamo otvorenu ruku za saradnju sa svima, ali pod uslovom da se poštujemo međusobno", rekao je Sertić.

On je podsetio da se vrlo često u okviru CEFTA sporazuma dešavaju problemi vezani za to da pojedine zemlje donose uredbe kojima uvode određene prepreke u trgovini i podsetio na slučaj kršenja ovog sporazuma od strane Makedonije u trgovini žitaricama.

Sertić je dodao da su sve ovo problemi koje mora da rešava država.

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

nelyy

zabranite uvoz heroina,kokaina i drugih opijata pada vidis kako ce da oseti posledice njihova ekonomija:D

special image