• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Beograd: Upotrebna dozvola samo urednim platišama

Izvor Beta

Da bi investitor dobio upotrebnu dozvolu za objekat mora da, pored ugovora sa Direkcijom, dokaže da redovno izmiruju dugove za građevinsko zemljište.

Zbog duga investitora prema Direkcije za građevinsko zemljište, vrednog više milijardi, grad Beograd je izmenio procedure za izdavanje upotrebnih dozvola koje predviđaju da pored potpisanog ugovora sa direkcijom, firme prilože i dokaz da redovno izmiruju svoje obaveze, kazao je gradski menadžer Goran Vesić.

On je gostujući na televiziji Pink kazao da su inspektori obišli oko 970 spornih objekata i napravili bazu podataka o njihovim zaostalim dugovima i dodao da je tim investitorima ponuđeno da dugove isplate u 36 rata.

"Da bi potpisali takav ugovor moraće da daju bankarsku garanciju, ili će morati da daju hipoteku na neprodate stanove, da bi grad bio apsolutno siguran da može da naplati dug ukoliko oni ne budu platili. Ko ne bude pristao na to pokrenuće se postupak protiv njega, ili će morati da vrati zemljište", kazao je Vesić.

On je kazao da je do sada na snazi bio sistem u okviru koga su investitori mogli da sačine ugovor o zakupu, plate 10 posto ugovorene cene, i ostatak počnu da plaćaju na rate.

"Od ukupno ugovorenih 60 rata mnogi investitori platili su samo jednu. Koristeći rupe u Zakonu o izgradnji iz 2009. godine oni su vešto eskivirali plaćanje ostalih rata. U međuvremenu izgradnja je završena, a stanovi prodati i useljeni", izjavio je Vesić.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image